Nasleđe kao inspiracija, doslednost kao imperativ – Slavic Chic iz Magda Butrym vizure
Nasleđe kao inspiracija, doslednost kao imperativ – Slavic Chic iz Magda Butrym vizure

Nasleđe kao inspiracija, doslednost kao imperativ – Slavic Chic iz Magda Butrym vizure

Da forma bez suštine ne dobacuje daleko primer je čak i vrtoglavo brzog i okrutnog modnog igrališta. Nakon poslednjeg spuštanja zavese u Milanu i utiska da imitacija u vidu inspiracije ne pristaje čak ni nekadašnjem modnom remorkeru, a da pritisku autentičnosti podležu i najstariji u igri shvatili smo koliko je zapravo teško u današnje vreme nosititi epitet onog ko postavlja granice. Kao i da u eri trendova i kreativne reciklaže doslednost često predstavlja presedan. Jedan od primera u praksi definitivno je Magda Butrym koja nakon 3d revolucije nije podlegla medijskom uticaju već je nit svoje modne filozofije utkala duboko u svoj potpis. Zato možemo da kažemo da je jedna od retkih koja zaista sevira nešto novo, ne potpadajući pred kolektivnom euforijom i čineći da se svaki put iznova zaljubimo u viziju, narativ i umetnost koju, u do sada kreativno najzrelijem izrazu, predstavlja kroz novu kolekciju Slavic Chic.

/ @magdabutrym /

Nasleđe [ ponovo ] rođeno u modernom obliku.

Inspirisana uticajem bogatog slovenskog naseđa kolekcija Slavic Chic slavi moć jednostavnosti i ženstvensoti. Sklad neutralnih boja, ruža kao simbol brend identiteta koja se proteže od prve kolekcije, romantično vizuelno umeće i važna modna i životna lekcija da su stvari napravljene da traju i odolevaju zubu vremena. Zato je za potrebe ove kolekcije Magda zaronila duboko u niti slovenskog obeležja i čipkanim detaljima, trikotaži i heklanju udahnula savremeni izraz u kojem eleganciju moderne žene iskazuje kroz istaknute bokove, providne materijale i sofisticirane modele slovenskih savremenih boginja. Zanatstvo igra suštinsku ulogu u svetu Magda Butrym, a fokus u vidu pletenja i ručnog tkanje kroz Slavic Chic kolekciju dobila je kulturni obrazac koji vremenom postaje neizostavni deo Butrym potpisa i identiteta.

Slavic chic više je od mode. To je narativ snova, jednostavnosti i autentičnosti. To je naše nasleđe ponovo rođeno u modernom obliku.

Magda Butrym

/ @magdabutrym /

Igru niti Magda je popela na stepenik više, a ženstvenom modnom izrazu udahnula dah slobode kroz moderne forme i zavodljive materijale. Oda ženama, slovenskoj kulturi, ali i doslednosti modnog i vizuelnog narativa, važna je lekcija koju nam serviraju Magda i njen tim gde kroz novu kolekciju još jednom dokazuju zašto se već neko vreme nalaze na samom vrhu modnog trona.

Mi vam u nastavku donosimo modele nove kolekcija, dok je celokupna Slavic Chic kolekcija od juče dostupna za prodaju na Magda Butrym sajtu.

MAGDA BUTRYM
MAGDA BUTRYM
MAGDA BUTRYM
MAGDA BUTRYM
MAGDA BUTRYM
MAGDA BUTRYM
MAGDA BUTRYM
MAGDA BUTRYM

Foto. Instagram / @magdabutrym

magdabutrym.com

Učitati još
Zatvori