Modno nebo gori – Pharrell donosi digitalnu jaknu, lični komadi Vivienne Westwood idu na aukciju dok Supreme lansira set knjiga
Modno nebo gori – Pharrell donosi digitalnu jaknu, lični komadi Vivienne Westwood idu na aukciju dok Supreme lansira set knjiga

Modno nebo gori – Pharrell donosi digitalnu jaknu, lični komadi Vivienne Westwood idu na aukciju dok Supreme lansira set knjiga

Kako nas je na neki način prošao talas celebrity kampanja, fashion novitete pronašli smo u nešto drugačijem smeru. Na modnom nebu smo uočili grmljavinu, te će se uz to ovaj fashion recap sastojati iz čak tri nove i udarne vesti. Kako smo citirali razgovor Pharrella Williamsa i Marca Jacobsa, omiljeni modni cowboy pokucao je na naša vrata, i to sa novom (digitalnom) jaknom. Pored toga, načuli smo da garderober ikonične Vivienne Westwood ide na aukciju dok Supreme lansira seriju novih knjiga.

The digital jacket

Louis Vuitton ovog puta umešao je svoje prste u tech igru. Singerijom mode i futurističke tehnologije, francuska modna kuća lansirala je VIA Varsity Jacket.  Ovaj famozni komad izazvo je apsolutnu grmljavinu ma modnom nebu s obzirom na to da predstavlja digitalnu interpretaciju jakne iz kolekcije s Fall/Winter 24 potpisom. Pored svog inovativnog izgleda, ovo je prvi digatlni VIA produkt dizajniran od strane Pharrella Wiliamsa uz francusku etiketu. Pomenuti model, čija cena iznosi nešto više od 8000$, možete posedovati samo ukoliko ste vlasnik Louis Vuitton VIA Treasure Trunk-a, za koji se morate registrovati na waiting list, platiti 42000$, i nadati se da ćete biti vlasnik istog s obzirom na to da ih ima svega par stotina.

Sledeće sezone, ovu real life jaknu moći ćete da kupite na policama unutar Louis Vuitton prodajnih objekata širom sveta.

Louis Vuitton F24
Louis Vuitton F24
Louis Vuitton F24
Louis Vuitton F24

Collecting Vivienne 

Kako nas je britanska dizajnerka iznenadno napustila dve godine unazad, slobodno možemo reći da će se zauvek osećati odsustvo njene modne kreative i samog pogleda na ovu industriju. Nakon što smo pronašli bogatu arhivu vintage komada njene etikete u kalifornijskom Pechuga Vintage konceptu, modnu industriju prodrmala je vest da će neki od njenih ličnih komada biti na aukciji. Do ove odluke došli su dizajnerkin muž i kreativni direktor njenog brenda. Naime ovaj dvojac najavio je aukciju na kojoj će biti prezentovano preko 200 komada dizajnerkine arhive. Ovi komadi približiće nam preko četiri decenije stvaralaštva modne punk kraljice, dok će titulu najstarijeg arhivskog komada uzeti kreacija iz Fall/Winter 1983/84 kolekcije.

Currently reading – Supreme

Kako smo do skoro komentarisali romane koji nam mogu poslužiti kao idealne coffee table book knjige, ovog puta u igru ušao je i Supreme. Oličenje hypebeast estetike obradovalo nas je setom knjiga uz tri izdanja koja će prezentovati ikoničnu T-shirt istoriju ovog brenda, pod nazivom 30 Years: T-Shirts 1994-2024. S obzirom na to da se potpis ove etikete nalazi odmah do pomena street style pravca, ovaj potez bio je i više nego očekivan.

Foto: Launchmetrics/Spotlight, Instagram /@viviennewestwood, @supremenewyork

Učitati još
Zatvori