Jean Paul Gaultier x Shayne Oliver kolaboracija je stigla – donoseći edgy street style pravac glamuru francuske modne kuće
Jean Paul Gaultier x Shayne Oliver kolaboracija je stigla – donoseći edgy street style pravac glamuru francuske modne kuće

Jean Paul Gaultier x Shayne Oliver kolaboracija je stigla – donoseći edgy street style pravac glamuru francuske modne kuće

Kada su Demnu Gvasaliu prvi put pitali na koji način vidi ideologiju unutar koje street style grana mode izumire, samouvreno je odgovorio da živimo u vremenu u kom ovaj modni pravac predstavlja imperativ, te nas na neki način nikada neće napustiti. S druge strane u razgovorima Marca Jacobsa i Pharella Williamsa, nakon poređenja različitih era Luis Vuitton brenda u kom su se obojica našli u ulozi kreativnih direktora, provuklo se pitanja da li chic i dalje krasi modnu industriju? Marc Jacobs poentirao je da se glamoruzni modni pravac više ni ne nalazi u vokabularu sadašnjeg vremena. Na neki način poznati dizajner time je istakao da se, ranija suština mode, klasičnost i glamur na neki način izgubila.

Međutim, nama se čini da je Jean Paul Gaultier svojim kolekcijama na neki, svoj autentični, način oživljavao chic. TRÈS GAULTIER linija vratila nas je u ikoničnu arhivu poznatog kreatora inspirisanu njegovom modnom izabranicom i muzom, Madonnom. I ako je Jean Paul Gaultier oduvek važio za modnog buntovnika, koji je razbijao granice i bojkotovao reč taboo, shvatili smo da se do sada još uvek nije oprobao u street style sagi. Kako francuska modna kuća drži do svoje autentične verzije glamura uz dozu camp-a, odlučila je da se na svoj način oproba u ovom, za nijansu ležernijem pravcu.

Ovog puta, u pomoć stigao je street style kralj kog dugo nismo videli na modnoj sceni donoseći ikoničnu Jean Paul Gaultier x Shayne Oliver kolaboraciju koja predstavlja savršenu singeriju edgy street style pravca i doze francuske ženstvenosti, a u nastavku donosimo i neke od naših favorita. Međutim pre nego vam pokažemo neke od naših miljenika, vreme je da se osvrnemo na samu konekciju ovog dvojca.

/@jeanpaulgaultier/
/@jeanpaulgaultier/

Wait, what was Shayne Oliver up to?


Osamnaest godina unazad New York based dizajner Shayne Oliver osnovao je svoj samostalni brend Hood by Air. U tadašnjoj 2006. godini, ovaj brend postao je apsolutni hit i svojim autentičnim komadima prodrmao street style scenu. U samom jeku svoje popularnosti, pomenuta etiketa se misteriozno ugasila i nestala iz žiže javnosti modne scene 2017. godine. Nakon svojih double sided čizama i pepoznatljivih silueta, odjednom se sve završilo. Osnivač ovog brenda od samog početka nije bio deo modne mainstream scene. Svojim kreacijama takođe je izbegavao praćenje drugih, već se kretao u svom inovativnom pravcu.

HOOD BY AIR
HOOD BY AIR
HOOD BY AIR
HOOD BY AIR

Nakon dugogodišnje modne pauze, uticajni dizajner osnovao je još jedanu etiketu pod nazivom 𝐴𝑁𝑂𝑁𝑌𝑀𝑂𝑈𝑆 𝐶𝐿𝑈𝐵 u sklopu Shayne Oliver Group-a. Singerija edgy i street style estetike pratila je tematiku novog brenda modnog genija. Svoju najnoviju kolekciju u sklopu ovog brenda Shayne Oliver prezentovao je na Berlinskoj nedelji mode ove godine.

What connects him with Jean Paul Gaultier?


Nakon što smo se na trenutak dotakli novog pojačanja Jean Paul Gaultier brenda, vreme je da pojasnimo šta je to što spaja ove modne gigante. Da li nam dominantna steet style saga u koheziji s couture camp-om, donosi novi modni spektakl? Na neki način, odmah pri samoj retrospektivi stvaralaštva ovih modnih genija, može reći da nas čeka nešto novo, ikonično i veliko.

Spona između ovih velikana nalazi se unutar jedne reči – autentičnost. Oba dizajnera donela su inovaciju i obeležila epohu stila za koji su se primarno vezali. Jean Paul Gaultier obeležio je eru edgy chic-a uz neizostavni touch camp estetike. Dok je Shayne Oliver s druge strane, uneo camp u street wear. Ovaj power duo vrlo dobro zna da prikaže oustanding stranu mode i razbija sva dotadašnja pravila iste.

Kreativu ovog moćnog dvojca imaćemo prilike da vidimo 6. maja, premijernim izlaskom dugoočekivane kolekcije. Do tada, verno isčekujemo prve hint-ove ove ikonične kolaboracije.

The collection itself + our favorites


Kako smo dugo isčekivali kolaboraciju famoznog dvojca, pri prvim sekundama drop-a pronašli smo svoje favorite. Pomenuta kolekcija donela nam je sve ono što smo očekivali – besprekornu singeriju elegancije francuske modne kuće i edgy pravca njujorškog dizajnera. Jean Paul Gaultier prvi put postao je deo street style sage i to na najikoničniji mogući način. Celokupnu kolekciju možete poručiti na oficijalnom sajtu francuske modne kuće, te požurite s obzirom na to da ne sumnjamo da će se većina odevnih komada naći pod sould out etiketom.

Učitati još
Zatvori