NBA zvezde doputovale su u Pariz – a nama su pažnju privukle jakne dizajnirane specijalno za ovu priliku
NBA zvezde doputovale su u Pariz – a nama su pažnju privukle jakne dizajnirane specijalno za ovu priliku

NBA zvezde doputovale su u Pariz – a nama su pažnju privukle jakne dizajnirane specijalno za ovu priliku

Košarkaši NBA timova Cleveland Cavaliers i Brooklyn Nets doputovali su u prestonicu Francuske kako bi odigrali utakmicu regularnog kola najjače košarkaške lige. Ovaj evropski susret rezultat je ideje da se ispromoviše Accor Arena u kojoj će se ovog leta odigrati košarkaško finale Olimpijskih igara. Ipak, pre nego što do toga dođe, timovi iz Istočne konferencije pokušaće da osvoje nove bodove i zauzmu bolje mesto na tabeli.

Kakvog god ishoda, jedno je sigurno. Četvrtak će za sve ljubitelje dobre košarke u Evropi biti poseban dan tokom kog će po lokalnom vremenu moći da pogledaju neke od svojih omiljenih košarkaša. Nama je, pak, za oko zapala još jedna stavka Cleveland Cavaliers jakne koje su dizajnirane specijalno za ovu priliku.

NBA Global games but make it fashion 

Specijalne bomber jakne rezultat su kolaboracije dve značajne ličnosti. U pitanju su dizajner Jeff Hamilton i umetnik Daniel Arsham, odnosno Arsham Studio čiji je on kreativni direktor. Ipak, ni jednom ni drugom ovo nije prvi put da sarađuju na polju mode i dizajna sa nekim NBA timom. Naprotiv, obojici su upravo ove i slične saradnje donele najveću popularnost.

Na primer, Arsham Studio prošlog leta dizajnirao je specijalnu ediciju Cleveland Cavaliers dresova sa zelenim detaljima. Sa druge strane, Jeff Hamilton sarađivao je sa bezbroj NBA, te NFL i NHL klubova. Između ostalog, svoje carstvo specijalno dizajniranih kožnih jakni nedavno je ponovo podelio sa timovima kao što su New York Knicks i Houston Rockets.

Međutim, to je učinio i mnogo ranije – čak i tokom NBA All Star utakmice 1997. godine. Tom prilikom, pedeset najboljih igrača ove lige dobilo je, u sklopu ceremonije, specijalne jakne koje je Jeff Hamilton dizajnirao. A upravo one postale su svojevrsan statement piece početkom Y2K ere.

Cleveland Cavaliers @ Paris

Ovaj put, svaki igrač dobio je varsity jaknu sa svojim imenom i brojem, te posebnim detaljima kada je u pitanju ova utakmica. Dominantna kombinacija crne i zlatne boje privukla je pažnju svih ljubitelja ovog tima, koji su izrazili želju da ona postane dostupna i kao standardni merch. A sa obzirom na to da će ih promovisati tokom čitavog putovanja izvesno je da će se ta želja možda i ostvariti. Ipak, kada je u pitanju Jeff Hamilton, sigurni smo da će pogled na cenu biti snap back to reality.

Učitati još
Zatvori