Last but not least: Bottega Veneta nagoveštava kakve ćemo torbe nositi sledeće sezone
Last but not least: Bottega Veneta nagoveštava kakve ćemo torbe nositi sledeće sezone

Last but not least: Bottega Veneta nagoveštava kakve ćemo torbe nositi sledeće sezone

Kako se Nedelja mode u Milanu približava kraju, a mislima smo već u Parizu, ostalo je taman toliko vremena da se osvrnemo na još jednu reviju italijanskog brenda čiju evoluciju pomno pratimo poslednjih godina. Bottega Veneta sigurnim korakom napreduje nakon što se Daniel Lee preselio iz Milana u londonski Burberry. Na tom putu, brend već dve godine predvodi Matthieu Blazy, koji samouvereno nastavlja ono što je njegov prethodnik započeo. Bottegin komercijalni preporod Lee je incirao jednim komadom – torbama, a Blazy sada koristi isti „instrument“, i to prilično vešto.

Around the world with Bottega Veneta

Za ovu je kolekciju Blazy koristio motive iz različitih delova sveta, a to se odrazilo kako na odevne komade, tako i na aksesoare. Deljima je utkao inspiracjiu različitih podneblja, pa tako primećujemo indikacije tropskog lišća, ali i tradicionalna tkanja severnih zemalja. Torbe koje Bottega predlaže za narednu sezonu prepoznatljive su teksture isprepletene kože. Francuski dizajner poigrao se oblicima i veličinima kako bi predložio nove statement komade. Time je jednoglasno poručio: spakujte vaše Jacquemus Le Chiquito i druge minijaturne torbe.

S obzirom na to da je reč o letnjoj kolekciji, Blazy je reinterpretirao i staple plažni komad – pletena torba, inače gotovo neizostavno napravljena od rafije, ovde je provučena kroz „Bottega filter“ i napravljena od krupnog kožnog „pletiva“. Tako se Francuz vešto poigrao sezonskim komadom, čija je nosivost neretko ograničena na par meseci, i ponudio nešto pragmatičniju verziju koja bi čak i od plažne torbe načinila investement piece.

Blazy nije previše pažnje posvetio torbama manjih dimenzija, ali ipak jeste ponudio par komada koje bismo lako mogli da zamislimo kao upečatjiv finalni dodatak autfitu naredne sezone.

Foto: Spotlight Launchmetrics

Učitati još
Zatvori