Marc Jacobs ima kampanju o kojoj svi pričaju
Marc Jacobs ima kampanju o kojoj svi pričaju

Marc Jacobs ima kampanju o
kojoj svi pričaju

Reklo bi se da ovo možda nije planirana kampanja, ali je svakako postala viralna. Istureno odeljenje Heaven by Marc Jacobs prednjači kada je reč o kreativnim vizijama brenda s obzirom na to da je njihovo delanje usmereno na novije generacije i savremene metode oglašavanja. Poslednja u nizu bila je Bella Hadid robotskog izgleda koja je u kampanji bespogovorno podsećala na statuu sa muzičke turneje bivšeg joj dečka The Weeknd-a. Desetka za marketing, a nakon Kim Kardashian izgleda da je i matični brend Marc Jacobs konačno razumeo igricu. I ne, ne govorimo o kampanji za jesenju kolekciju iako je fotograf Nick Newbold odradio relativno dobar posao na Islandu.

Monday morning by Marc Jacobs

Na Instagram profilu brenda Marc Jacobs osvanuo je video koji je vrlo brzo postao viralan na društvenim mrežama. Devojka koja u prepoznatljivim Kiki Ankle Boots i sa Sack Bag modelom torbe na ramenu inscenirano pada niz stepenice postala je toliko relatable unutar modne industrije da su brojni fashion entuzijasti komentarisali kampanju sa: Me on Mondays.

Nova Marc Jacobs kampanja, ipak, bila je razumljiva isključivo nelaičkim pripadnicima modne sfere koji su razumeli viziju umetnice i poruku koju šalje. Zašto je ovo važno, pitate se?

Ko se krije iza nove Marc Jacobs kampanje?

Umetnica koja stoji iza objektiva i kreativne direkcije nove kampanje uveliko je poznata po svojim nekonvencionalnim načinima prezentovanja kolekcija. U pitanju je Yulya Shadrinsky, a njeni radovi zaista ruše granice. A ruše i rafove u luksuznim zlatarama. Upravo video u kojem devojka u bundi razbija sve pred sobom u jednoj njujorškoj juvelirnici bila je najviralnija reklama za brend nakita The M Jewelers. Pored toga, njene radove prepoznali su i Rabbane, YSL, Jean Paul Gaultier, Alexander Wang i mnogi drugi. Nova era modnih kampanja stupila je na scenu. And we are here for it.

Foto: Instagram (@marcjacobs, @shadrinsky)

Učitati još
Zatvori