Preporuka nije presudna, ali je važna za prvi posao
Preporuka nije presudna, ali je važna za prvi posao

Preporuka nije presudna, ali je
važna za prvi posao

Brzina je danas postala sinonim za sve – posao, druženje, sport, zabavu, putovanje, školovanje… A sa druge strane, svi pričaju koliko je važno uspostaviti ravnotežu između poslovnih obaveza i privatnog života. Ovo je posebno važno za mlade ljude koji tek započinju svoju poslovnu karijeru, a pored toga i studiraju ili se aktivno bave sportom. Razgovarali smo sa Nikolinom Milić, koja ima 20 godina i od februara prošle godine radi u McDonald’s restoranu Zmaj. Nikolina nam je ispričala kako ona uspeva da uskladi fakultet, treninge i posao.

Journal: Kako si došla na ideju da se zaposliš u McDonald’s restoranu?

NM: U McDonald’s sam došla po preporuci ljudi koje poznajem, a koji već rade u Meku. Da biste počeli da radite u Meku nije neophodna preporuka, potrebno je da se prijavite preko forme na sajtu kompanije i ako vas pozovu idete na razgovor, pa tek nakon toga se odlučuje da li neki kandidat zadovoljava uslove i onda se prolazi kroz obuku i počinje da se radi. Trenutno radim kao obučeni radnik i trudim se da usluga i proizvodi budu u skladu sa standardima koje kompanija propisuje kako bi gosti bili zadovoljni. Važno mi je i što iz dana u dan učim nove stvari, a sviđa mi se i što naučeno mogu da prenesem na kolege koje tek počinju da rade. Komunikativna sam osoba i uživam u radu sa gostima, a svakodnevno mi veliku podršku daje i tim sa kojim radim.

Journal: Kako ti polazi za rukom da uskladiš rad u McDonald’s restoranu, fakultet, treninge i privatne obaveze?

NM: Rad u Meku mi pomaže da se lično razvijam i radim na sebi. Ono što mi posebno znači je flekisbilno radno vreme i zahvalna sam kolegama koji su zaduženi za raspored smena jer mi izlaze u susret kako bih uspela da stignem da završavam obaveze vezane za fakultet, pošto studiram Višu školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, a takođe i da stignem na treninge. Od malih nogu sam volela fudbal i uvek sam molila starijeg brata da me vodi sa svojim drugarima kada su igrali fudbal. Tu me je primetio jedan trener i tako sam počela da treniram fudbal. Za sada mi je prioritet fakultet, a videću ubuduće kako će se razvijati fudbalska priča. Mladima bih preporučila da pokušaju da se zaposle u Meku jer će dobiti znanje, steći značajno iskustvo, odličnu i sigurnu zaradu i mogućnost sklapanja novih prijateljstava. Rad u Meku je timski sport.

preporuka

Foto: Privatna arhiva, Instagram (@milic.n6)

Zatvori