Pharrell je upravo najavio prvu Louis Vuitton x Timberland saradnju
Pharrell je upravo najavio prvu Louis Vuitton x Timberland saradnju

Pharrell je upravo najavio prvu Louis
Vuitton x Timberland saradnju

Izgleda da francuska modna kuća doživljava potpuni preobražaj – takozvanu Pharrellifikaciju. I dok ženska Louis Vuitton linija održava status quo godinama unazad, jačanje mensweara nikada nije bilo produktivnije. Virgil Abloh započeo je svojevrsnu modnu revoluciju, a Pharrell se bespogovorno oslanja na viziju svog prethodnika koji je ostavio neizbrisiv trag na nezasitoj modnoj sceni unoseći dozu optimizma i kreativnog napretka.

Iako smo bili zaluđeni skeptici u trenutku kada je Pharrell postavljen na poziciju kreativnog direktora Louis Vuitton-a, debitantskom revijom nas je uveravao da neće odstupati od svoje ideologije dizajniranja, te nam je predočio i kako će izgledati nova era vodećeg luksuznog brenda. Rekli bismo da je obećanje ispunjeno jer je upravo najavio kolaboraciju za koju nismo znali da nam je (preko)potebna. Prva Louis Vuitton x Timberland saradnja se zaista dešava.

Sudar svetova

Na društvenim mrežama počeo je da kruži snimak na kojem se jasno vidi nešto što bismo nazvali prvi Louis Vuitton x Timberland model. Fanovi pretpostavljaju da se na kratkom videu nalazi Pharrell koji podvrće nogavicu kako bi predstavio najluksuznije kanađanke na sceni. Iako je Supreme na tako davno lansirao svoju verziju Timberland čizama, predviđamo da će Pharrellov dizajn postati najpoželjniji zimski komad.

Njujork u Parizu ili Pariz u Njujorku?

Timberland čizme aka kanađanke devedesetih godina bile su ultimativna reperska obuća i praktično imperativ koji je nametala njujorškahip hop kultura. Pa tako, legendarni Biggie nije izlazio iz njih dok je ekvivalent tome u svetu ženskih linija bespogovorno bila kraljica rnb muzike Aaliyah. Bilo kako bilo, Bruklin se sada preselio u Pariz, a Pharrell je originalnom Timbs dizajnu bez mnogo drame dodao prepoznatljivi pečat Louis Vuitton-a. Minimalistički pristup ogleda se u jedinstvenim detaljima fokusiranih na sam jezik čizama. Prema medijskim spekulacijama, Louis Vuitton x Timberland model pojaviće se sutra, 16. januara, na Fall/Winter 24 reviji.

Foto: Instagram (@snekerfreakermag)

Učitati još
Zatvori