Koju to knjigu čita Jamie Dornan (a nije „Pedeset nijansi sive“)
Koju to knjigu čita Jamie Dornan (a nije „Pedeset nijansi sive“)

Koju to knjigu čita Jamie Dornan (a nije
„Pedeset nijansi sive“)

Loewe je nedavno predstavio novu menswear kolekciju na Nedelji mode u Parizu, a sada je izašla i prva kampanja sa novim komadima. Na fotografijama su glavne zvezde, osim Loewe Puzzle torbe, glumac Jamie Dornan i mladi muzičar Omar Apollo.

Čak i najreligiozniji modni obožavaoci i poštovalaci rada Jonathana Andersona prvo su primetili irskog glumca – pa tek onda modne komade i pomenutu torbu (i ne krivimo ih – šta više, sve nam je jasno).

A šta to Jamie čita

U kratkom video snimku koji prati kampanju, nastalom u pauzi snimanja, vidimo Jamieja sa knjigom u ruci, a snimatelj ga pita za naslov. Iako su se mnogi najpre usresredili na neke druge detalje u kadru, mi smo uspeli da održimo pažnju na onome što Jamie govori, pa smo čuli da je naslov knjige My Friend Leonard. Autor je američki pisac James Frey, a delo je objavljeno 2005. godine kao nastavak Freyovog prethodnog memoara pod nazivom A Million Little Pieces. Obe autobiografije ubrzo po objavljivanju postale su bestseleri, posebno nakon što je Oprah Winfrey nahvalila spise u svojoj emisiji. Ispostavilo se, međutim, da malo biografskog ima u ovim knjigama, te da bi se pre mogla svrstati u žanr autofikcije.

Kroz oba memoara, James Frey pripovedao je o svojoj borbi sa narkoticima i periodu koji je proveo u zatvoru. Ipak, kasnije je priznao, pod pritiskom javnosti, da su brojni događaji i mnogi detalji koje opisuje bili plod njegove mašte, dok je mnoga iskustva uveličao do nivoa fiktivnog.

Pitamo se šta Jamie misli o knjizi, ali po izrazu lica, rekli bismo da ni njemu nije sasvim jasno šta se zbiva među koricama.

Foto: Instagram (@loewe)

Učitati još
Zatvori