Ukoliko planirate putovanje u Rovinj, ovo su četiri ultimativna iskustva koja morate doživeti ovog leta
Ukoliko planirate putovanje u Rovinj, ovo su četiri ultimativna iskustva koja morate doživeti ovog leta

Ukoliko planirate putovanje u Rovinj, ovo su četiri ultimativna iskustva koja morate doživeti ovog leta

Od zvaničnog početka leta deli nas svega nekoliko nedelja. Ako vam je ono omiljeno godišnje doba, razlog za to verovatno leži u činjenici da su glavne asocijacije na leto kvalitetan odmor i relaksacija. Stoga ste sigurno već polako počeli da planirate putovanje koje će obeležiti ovu godinu i koje će se dugo pamtiti. Ipak, ukoliko ne možete da se odlučite za lokaciju na kojoj ćete u letnjem periodu potražiti oazu mira, predlažemo da potragu započnete u zemljama koje se nalaze u neposrednoj blizini.

Iako se neretko odlučujemo za duga i daleka putovanja, te egzotične predele, oličenje sintagme bezbrižna lakoća življenja krije se mnogo bliže nego što ste možda mislili. Mi smo je pronašli u Rovinju – hrvatskom gradu na obali Istre. Rovinj je poznat po interesantnim predelima i odličnoj gastronomiji, te slovi za popularnu turističku lokaciju kojoj se mnogi iznova vraćaju. Dakle, ukoliko planirate da leto ponovo [ ili možda prvi put ] provedete istražujući Rovinj – ovo su iskustva koja bi trebalo da dodate na to-do listu.

01 | Privatna večera u pulskoj Areni

Kultna pulska Arena ove godine biće epicentar dobrog provoda, i to zahvaljujući brojnim svetskim zvezdama koje će na ovom mestu održati koncerte. Dua Lipa, Lenny Kravitz i Avril Lavigne samo su neka od brojnih imena, a svi ljubitelji kvalitetnog zvuka svoje karte nabavili su još pre nekoliko meseci. Ipak, ovaj prostor nije rezervisan isključivo za muzička dešavanja i predstave. Da li ste znali da unutar veličanstvenog amfiteatara može da se organizuje i privatna večera?

Veče koje će se dugo pamtiti, u samom središtu spomenika antičke kulture, predstavlja nesvakidašnje iskustvo. Takođe, sa obzirom na to da se Pula nalazi na svega 45 minuta vožnje od Rovinja, predlažemo da izdvojite dovoljno vremena za ovu aktivnost. Štaviše, upravo tokom organizovane luksuzne vožnje od Rovinja do Pule imaćete priliku da uživate u deliću prirodnih lepota koje Hrvatska nudi. Iskustvo je upotpunjeno intimnom atmosferom u kojoj je čitava pulska Arena samo vaša, te različitim jelima mediteranske kuhinje i muzikom. Ipak, zbog organizacije i zakazivanja termina, imajte u vidu da je rezervaciju neophodno napraviti godinu dana unapred.

02 | Odsedanje u kultnom hotelu i uživanje u japanskoj kuhinji Tekka by Lone restorana

Prilikom planiranja putovanja, jedna od ključnih stavki na koje bi trebalo da obratite pažnju jeste smeštaj u kom ćete odsedati. Iako ćete verovatno više vremena provoditi istražujući Rovinj, neophodno je da bude komforan. Odnosno, da sadrži sve ono što će vam olakšati boravak van kuće. Ipak, ako ste u potrazi za hotelom koji će vam ujedno ponuditi i nesvakidašnje gastro iskustvo, hotel Lone predstavlja rešenje ove jednačine.

Jedan od najbolje ocenjenih hotela u Rovinju privlači pažnju turista iz čitavog sveta. To je pre svega rezultat unikatnog i funkcionalnog dizajna. Smešten u blizini mora i Zlatnog rta, on predstavlja pravi raj u malom. Svaki detalj ovog hotela poziva vas da ga tokom slobodnog vremena istražite. Ipak, svi putevi naposletku odvešće vas u pravcu Tekka by Lone restorana.

Na meniju Tekka by Lone restorana možete pronaći različita predjela, glavna jela i deserte. Međutim, vrlo brzo ćete shvatiti da je u pitanju izvrstan restoran japanske kuhinje. Jela se prave od najsvežijih namirnica, i to od strane vrhunskih kuvara. Pored jela kao što su sushi, sashimi i nigiri, ovde možete isprobati inovativna jela koja kombinuju istarske sastojke i japansku tehniku pripreme hrane. Ipak, ukoliko ne možete da se odlučite između brojnih opcija, sa tartarom od bele ribe i školjki ili nigiri sushijem od mariniranog morskog ježa nećete pogrešiti.

03 | Tenis na jednom od najlepših teniskih terena

Tenniscore stil predstavlja jednu od novih modnih opsesija. Za to je, između ostalog, zaslužna i glumica Zendaya. Promovišući film Challengers, ona je svojim stilskim igricama estetiku tenisa stavila u prvi plan. Upravo izlazak ovog filma je istovremeno simbolično obeležio sezonu teniskih mečeva koja je u punom jeku. Upravo zato, ukoliko ste ljubitelji ovog sporta, na listu ultimativnih aktivnosti dodajte i rekreativni teniski meč. I to na jednom od najlepših teniskih terena u Rovinju.

Teniski tereni [ na otvorenom i zatvorenom ] idealni su za sportske entuzijaste. Takođe, škola tenisa i privatni treninzi će vam omogućiti da se u potpunosti opustite, ali istovremeno ostanete u formi. Pored toga, ako vam sportske aktivnosti predstavljaju ključnu stavku u toku dana, park i šuma oko hotela idealni su za trčanje, šetanje ili biciklizam. Upravo zato, Rovinj i hotel Lone ove sezone dodajemo na must-visit listu.

04 | Nezaboravna ribolovna avantura

A ukoliko želite doživeti posebno iskustvo i uživati u ekskluzivnim pogodnostima koje imaju samo korisnici Mastercard kartica, posetite stranicu priceless.com.

Naime, hotel Lone i Mastercard vam omogućuju da podelite uzbuđenje ribolovne avanture i uživate u dvodnevnom boravku za dvoje u hotelu Lone (Rovinj). Na taj način, možete uživati u modernom mediteranskom ambijentu ovog objekta sa elegantnim enterijerom i zadivljujućim pogledom na park šumu i Jadransko more. I to dok svako jutro uživate u vrhunskom doručku.

Drugog dana, krenite u nezaboravni poludnevni izlet sa iskusnim ribarom i lokalnim vodičem na tradicionalnom brodu Vento. Dok se upoznajete sa umećem ribolova, imaćete priliku da isprobate vino i ispečete sveže ulovljenu ribu začinjenu osvežavajućim citrusima i aromatičnim biljem. Istovremeno, otkrivaćete tradiciju ovog prostora. Više informacija pronađite na priceless.com.

Foto: Maistra Hospitality Group / Pexels @martin228

Učitati još
Zatvori