„Studijo” zidne tapete: Bezvremenska umetnost koja osvaja region
„Studijo” zidne tapete: Bezvremenska umetnost koja osvaja region

„Studijo” zidne tapete: Bezvremenska
umetnost koja osvaja region

Tapete oslikane rukom postale su svojevrsni imperativ u personalizaciji interijera. Upravo autentične, umetničke i personalizovane tapete koje potpisuje Josipa Maras osvojile su i srpsko tržište. Reč je o svetski nagrađivanom dizajnerskom brendu „Studijo“, koji je u samo pet godina postojanja, tržište osvojio svojom bezvremenskom umetnošću.

Svaka tapeta pažljivo je osmišljena i oslikana rukom, pružajući svakom prostoru dašak umetnosti. Osim vrhunskih materijala i tehnologije izrade, tržištu su se predstavili personalizovanim tapetama i tako pokrenuli celu jednu novu industriju u svetu dizajna. Strast za inovacijama i kvalitetom odvela ih je na sam vrh međunarodne dizajnerske industrije.

„Studijo“ tapete i beogradska publika vole se javno

Među prvima na regionalnom tržištu su predstavili vodootporne tapete. Još prošle godine celokupan proizvodni proces stavili su pod isti krov i pokrenuli prvu fabriku zidnih tapeta u regionu.

Iznimno velika potražnja za „Studijo“ tapetama u Srbiji premašila je očekivanja i same autorke tapeta, Josipe Maras: Imam neku posebnu vezu sa ljudima ovde. Verujem da su prepoznali našu priču, originalan i autentičan dizajn, odnosno umetnost koju svakodnevno donosimo u njihove domove. Upravo taj bezvremenski trend je ono što stvara doslednost i kredibilitet u poslovanju i što nas dugoročno veže uz ljude. Na jesen se, prvenstveno zbog njih, ponovno vraćam na beogradski sajam namještaja.

Nova ljetna kolekcija osvaja na prvu

Nova kolekcija „Studijo“ zidnih tapeta proleće/leto 2023 donosi čitav niz inspirativnih ideja za letnje uređenje doma. Kolekcija je nadahnuta bojama, mirisima i teksturama bujanja prirode i dugih letnih šetnji uz obalu. Tapete odišu osećajem mira i spokoja jutarnje izmaglice, buđenja prirode i zelenila, poljskog cveća, soli i morskih žala. Prepliću se zemljani tonovi, nežne ružičaste i ljubičaste nijanse, dok se nijanse plave morske boje pojavljuju tek na marginama.

Ova kolekcija okuplja morske tapete – koje to nisu. Ovo je priča o svemu onome što vidimo kad moru okrenemo leđa, ispričana ne morskim, nego svevremenskim bojama i motivima. Iznimno mi je drago što je već premijernim predstavljanjem doživela uspeh – izdvojila je Josipa Maras.

Izvrsnost njihovog rada potvrđena je dominacijom brenda „Studijo“ na pobedničkom postolju najprestižnijih takmičenja u svetu dizajna. Tapeta Maslinik proglašena je najlepšom na svetu (Archiproducts Design Award, 2021), dok je tapeta Mramorni cvet odlikovana nagradom za najbolji svetski dizajn (German Design Award, 2023).

Masilik
Mramorni cvet

Sve kolekcije „Studijo“ tapeta dostupne su na web stranici, dok ih uživo možete pogledati u salonima Mega Concept, Poly Dec i Dalmata.

Učitati još
Zatvori