Na talasima #jadrolinije stiže nam Jadrochic 3.0 kapsula kolekcija
Na talasima #jadrolinije stiže nam Jadrochic 3.0 kapsula kolekcija

Na talasima #jadrolinije stiže nam
Jadrochic 3.0 kapsula kolekcija

Negde na Jadranu vajb je treće Jadrochic 3.0 kapsula kolekcije koja je i ovog puta ujedinila region. Donosi retro vajb u novom ruhu, a posebna modna poslastica je novi model Startas patika iz Borova.  Jadochic ponovo plovi morem i podize nostalgiju na max.

Made in Yugoslavia

Koliki je uticaj imala modna industrija u doba Jugoslavije najbolje govore činjenice da su se Leviske proizvodile u fabrici Varteks u Varaždinu, Lee Cooper u fabrici Beko, dok se se adidas patike proizvodile u Planiki, a Puma patike u Borovu. Tako je Borovo bila vodeća fabrika obuće koja je između ostalog iznedrila i kultne Startas patike koje su bile najpoznatije u doba Jugoslavije. I mnogo godina kasnije Startasice su bile jedne od najpoželjnijih za koje se moralo ići preko granice. Uprkos tome što su ih Beograđanke obožavale, u Beogradu ih je bilo sve manje na ulicama. Sve do 2016. kada ih je profesionalna balerina i preduzetnica Jovana Mirosavljević na velika vrata vratila u Beograd, tačnije u svoj tada novootvoreni concept store J25 u kom se mogu naći lokalni brendovi poput Yugochic, People like us, Mishka i mnogi drugi.

#jadrolinija ponovo plovi

Negde na Jadranu, na talasima Jadrolinije, nastala je i ideja o kapsula kolekciji. Predstavlja kolaboraciju concept store-a J25 kao predstavnika Startasica u Srbiji i brenda Yugochic-a iza kog stoji Jovanina najbolja drugarica Ognjena Ratajac. Tako se prepoznatljiv Yugochic natpis našao na kultnim Startasicama o kojima smo već pisali. Jadrolinija brzo pronašla put do svih zaljubljenika u more, sunce, Jadran i prepoznatljiv miris borovine, tirkiznih špilja i kamenih gradova.

Nakon dve kolekcije, sada stiže i treća koja je ovog puta proširila asortiman. Tako se treća kapsula kolekcija sastoji od dva modela duksarica koje dolaze u bebiplavoj boji sa crvenim natpisom i beloj varijanti sa modroplavim. Clasic bezvremeni model majice u teget nijansi sa belim natpisom naš je favorit ovog leta. I naravno – čuvene Startasice. Bez njih ovog leta ne idemo – na more / festival / u grad / šetnju / dopišite dalje…

Foto: Ivona Živulj @ivonafish

Učitati još
Zatvori