Yugochic x Startas patike vraćaju se u Jevremovu 25 – pre-order je u toku
Yugochic x Startas patike vraćaju se u Jevremovu 25 – pre-order je u toku

Yugochic x Startas patike vraćaju se u
Jevremovu 25 – pre-order je u toku

Jugonostalgični smo još otkako su čuvene narandžaste telefone zamenile bežične varijacije istih. Yugo estitika urezana je u naš DNK-a i nema sumnje da ćemo uvek reagovati na Made in Yugo!

Vest da su Startas x Yugochic patike ponovo dostupne u njihovoj matičnoj kući /concept store-u/ Jevremova 25, obradovala nas je skoro isto kao kada je Jadrolinija oživela liniju Bar – Bari.

Yugochic Startas
@loveyugochic / @anabacinger
Yugochic Startas
@loveyugochic

Perfect combo

Kada se lokalni, tada mladi, brend Yugochic na čelu sa osnivačicom Ognjenom Ratajac, pojavio na domaćoj modnoj sceni vratio nam je ne samo duh prošlih vremena već i nadu za nova – u modnom i teritorijalnom smislu. Tada je to bio prvi, ili među prvim, domaćim brendovima koji je javno promovisao kulturu nekadašnje Jugoslavije. U tom trenutku, kada ta zemlja više ne postoji, a napetosti i dalje tinjaju, i kada je brand new filozofija uzela primat, pokrenuti jedan takav brend bilo je veoma hrabro. Retro je postalo ponovo in, a granice su prećutno malo olabavile.

Ubrzo nakon lansiranja brenda, sada već čuvene majice sa Yugochic natpisom, a potom i dukseve, bilo je moguće naći u tek otvorenom concept store-u Jevremova 25 iza kojeg stoji njena drugarica iz detinjstva Jovana Milosavljević, balerina koja pleše na relaziciji Beograd-Zagreb-Split.

Next logical step, bilo je fizičko oživljavanje jugonostalgije. Tako je Jovana, čuvene Startas patike kojih se svi sećamo, na velika vrata dovela u Srbiju, te su svi fanovi ovog brenda mogli da kupe svoj par Startas-ica eksluzivno u Jevremovoj 25. Ipak, nedugo potom, nastao je i neočekivani Startas x Yugochic collab za koji se (od)uvek traži par više.

Yugochic Startas
@loveyugochic

Ipak, dobra vest za sve modne trendsetere i jugonostalgičare je da se čuveni combo – Startas x Yugochic vraća u prodaju. Pre-order je u toku. Reč je o kultnom klasičnom modelu belih Startas patika sa Yugochic natpisom u crnoj boji. Kada je reč o pertlama – bele i crne dolaze u paketu. Za koje god da se odlučite – nećete pogrešiti. Vodeći se prošlim iskustvom, potražnja je velika, te se doslovno rasprodaju do poslednjeg komada. Tako predlažemo da na vreme rezervišete svoj par.

Foto: Vladimir Miladinović

Učitati još
Zatvori