Koji domaći fotograf stoji iza Nike kampanje inspirisane Mamba mentality mantrom koju je zagovarao Kobe Bryant?
Koji domaći fotograf stoji iza Nike kampanje inspirisane Mamba mentality mantrom koju je zagovarao Kobe Bryant?

Koji domaći fotograf stoji iza Nike kampanje inspirisane Mamba mentality mantrom koju je zagovarao Kobe Bryant?

Ne tako davno započeli smo diskusiju o novoj kampanji brenda Nike koja je glasno govorila o onome što poznajemo kao Mamba mentality mantru. Jasno je da je reč o jednom od najuticajnijih sportista svih vremena koji je bespogovorno promenio tok košarke i poimanja iste. Biti profesionalni sportista ne znači biti fizički superiorniji od protivnika već ideološki nadmoćniji.

Kako smo već istakli, Kobe Bryant je jednom prilikom razložio značenje izraza Mamba mentality definišući ga kao oslikavanje fokusa na sam proces i nepokolebljivo verovanje da se naporan trud i rad na kraju dana uvek isplati. Brend Nike u stopu je pratio Bryanta, a novom kampanjom nastavlja da odaje počast jednoj od najvećih zvezda košarke – i van granica sporta.

Na bilbordima je prikazan Kobe Bryant na terenu i to u trenucima kada je upravo neprikosnovena životna filozofija presudila u njegovu korist. Kampnju su ispratili i propratni video snimci novijih generacija dok je za fotografiju bio zadužen ni manje ni više nego legenda domaće fotografske scene Vladimir Milivojević Boogie.

The man, the myth

Vladimir Milivojević Boogie zaista jeste legenda, međutim, slagali bismo vas kada bismo tvrdili da je reč isključivo o domaćoj sceni. Njegova umetnost odjekuje svetskim naracijama, a pre svega nekoliko meseci imali smo priliku da jedan na jedan, ili plastičnije rečeno, iz prve ruke čujemo o ulicama Njujorka, mračnim slikama iz mračnog sveta, kao i o filmu Indigo kristal koji dolazi iz kategorije domaće proizvodnje.

„Ovo je zapravo moja fotografija u pokretnoj slici“.

Tako je Boogie opisivao vizuelni identitet filma, a mi se nakratko vraćamo gorepostavljenoj temi. Boogie je kroz fotografije mladih sportista nastojao da prikaže upravo sve ono što je Kobe Bryant u svojoj suštini bio – pokret, spremnost, nepokolebljivost, fokusiranost na igru, Mamba mentality.

Prisetimo se i da ovo nije prvi put da se pod njegovom direkcijom nalaze najistaknutiji talenti iz svega sporta. Naime, 2021. godine imao je priliku da režira reklamnu kampanju za Pumu sa Lewisom Hamiltonom u glavnoj ulozi.

Foto: Instagram (@boogiephotography, @nike)

Učitati još
Zatvori