Holistički pristup fitnesu kroz Nike Well Colective filozofiju
Holistički pristup fitnesu kroz Nike Well Colective filozofiju

Holistički pristup fitnesu kroz Nike
Well Colective filozofiju

Fitnes je mnogo više od samog odlaska u teretanu – fitnes je posvećenost, stanje uma i konstantna fokusiranost na svakodnevni napredak.

Trenutna Nike filozofija prevazilazi okvire vodećeg globalnog sportskog brenda i polako ali sigurno postaje pokret i mesto za sve one koji žele da osete kolektivnu konekciju i izvesnu dozu pripadnosti.

Nike Well Collective je nastao kako bi razmenio iskustva, pružio inovacije i ekspertizu na polju tela, uma i lifestyle kulture. Ovaj movement ima za cilj da osvesti holistički pristup fitnesu dok istovremeno slavi svaki tip tela, kao i razne načine na koje ga pokrećemo.

Nike well collective
Nike well collective

Nike komuna koja slavi zajedništvo

Šta je welness kultura danas? Nike Well Collective ima podršku laboratorija za sportska istraživanja u okviru kojih rade i razmenjuju iskustva i mišljenja najškolovaniji doktori iz svih oblasti. Medicina i nauka svakodnevno napreduju, a uz pomoć vrhunskih stručnjaka sportisti danas setuju standarde od kojih zavisi celokupna budućnost sporta.

Pored fizičke spremnosti akcenat se stavlja i na holistički pristup fitnes ideologiji. Ovaj sektor kao primarni zadatak ima da pruži podršku i mrežu kojoj žene veruju, i u okviru koje se osećaju sigurno. Kroz ovaj program mogu dobiti pristup najboljem vođstvu, inovacijama, razmenama iskustava i konekciji koju svojevrsna komuna ima tendenciju da pruži.

“Nike daje podršku i oprema šampione i uspešne sportiste širom sveta, a naš ultimativni cilj je da pokrenemo što više ljudi da počnu da vežbaju, da se osećaju dobro u svojoj koži i konektuju se sa nama kako bi postigli optimalni kvalitet života”, rekla je Amy Montagne, generalna menadžerka Nike Women globala.

Nike well collective
Nike well collective

Kako Nike Well Collective funkcioniše?

Nike Well Collective osnova počiva na pet snažnih stubova, koji zajedno grade svojevrsni wellness ekosistem. Interakcija sa korisnicima dešava se kroz radnje, socijalne mreže kao i sadržaj na već popularnim aplikacijama Nike Run Club i Nike Training Club. Stubovi koji čine veliku bazu su:

movement Nike oduvek inspiriše i pruža znanje kako da aktivitate svoje telo, bilo kroz tradicionalan sport ali aktivnosti kao što su ples, joga, brzi hod ili istezanje.

mindfulness / Nike istražuje kako metode kao što su meditacija, vizualizacija i pravilan način disanja mogu da utiču na to da se osećamo smirenije.

nutrition / Nike nudi savete eksperata iz domena ishrane koji, pre svega, imaju shame-free pristup prilagođen svakom tipu građe i kilaže.

rest / Nike Well Collective filozofija počiva na optimalnom broju sati sna i odmoru tela između napornih aktivnosti.

connection / Jednako važna kao sve prethodne stavke, ako ne i najvažnija, jeste upravo konekcija. Ona može biti online ili lična, ali ona je pokretač svega i održava nas motivisanim i involviranim u ovaj jedinstveni proces.

Nike well collective

Kada startuje?

Početak ovog inovativnog pristupa potrošačima kreće 13. juna, kada će sve maloprodajne Nike Live radnje postati Nike Well Collective radnje. Nike za cilj ima da uz svoju opremu razvija svest o wellness filozofiji kao takvoj. Osim toga, propagira dobre navike koje će imati tendenciju da poboljšaju kvalitet života svakog pojedinca.

Takođe, @niketraining će se preimenovati u @nikewellcollective pod koji će, u budućnosti, potpasti i @nikeyoga kontent. Biti sportista danas znači pratiti cekokupan wellness movement i Nike tim će ovu simbiozu u budućnosti posmatrati kao primarnu.

Nike well collective
Nike well collective

Na red stiže i – oprema

Biti deo Nike Well Colective komune je sjajna stvar. A pored raznih motivišućih aktivacija tu je i oprema za trening sa poslednjim tehnološkim inovacijama.

Nike Stealth Evaporation tehnologija olakšava trening. Kako komadi iz nove linije upijaju znoj i pružaju nam samopouzdanje ali i komfor pri svakom pokretu. Tank top, kao i top sa dugim rukavima mogu se naći na nike.com, ali i u odabranim radnjama širom sveta.

Foto: Nike

Učitati još
Zatvori