Zimski kapsulni garderober: Komadi koji će vam olakšati planiranje odevnih kombincija
Zimski kapsulni garderober: Komadi koji će vam olakšati planiranje odevnih kombincija

Zimski kapsulni garderober: Komadi koji će vam olakšati planiranje odevnih kombincija

Ukoliko provodite dosta vremena na fashion strani društvene mreže Tik Tok, verovatno ste u nekom trenutku naišli na izraz kapsulni garderober. Ovaj termin nastao je kako bi se opisao proces njegove reorganizacije i potvrđuje da je za kreiranje svakodnevnih kombinacija neophodno svega nekoliko vanvremenskih komada. Pažljivim promišljanjem minimalna količina stvari može se iskoristiti na bezbroj načina, a tome u prilog ide krilatica kvalitet, a ne kvantitet. Dakle, ovaj održivi princip koji počiva na jednostavnosti dokaz je da jedan isti outfit uz minimalne korekcije može da deluje potpuno drugačije.

Već smo istražili činionce gen Z kapsulnog garderobera, kao i beauty varijantu ovog minimalističkog koncepta aka kapsulni neseser. A sada je, u skladu sa godišnjim dobom koje predstoji, na red došao i ovogodišnji elegant & chic zimski kapsulni garderober.

Kaputi & jakne

Zimski kaputi i oversized jakne predstavljaju statement piece za koji se opredeljujemo tokom hladnijih dana. Bilo da ste ljubitelj šarenih boja i neobičnih dezena ili ste pak pristalica neutralnih boja, ove komade moguće je pronaći u različitim varijantama. Dodatnu pažnju obratite na materijal od kog su napravljeni kako biste bili sigurni da će vam biti toplo u njima. Naravno, tu je i neizostavan blejzer koji je glavna odlika smart casual stila.

Pantalone, farmerke & suknje

Tokom leta obožavali smo satenske pantalone koje su spojile udobnost i glamur. Sa obzirom na to da ih ne možemo uvrstiti u zimski kapsulni garderober, zamenjujemo ih komadima koje smo već nosili tokom cele godine. To su udobna trenerka i pantalone širokih nogavica. Dok su prve asocijacija na lazy days, druge možemo da kombinujemo na više različitih načina – od opuštenog stila do formalnih događaja. Na isti način možemo da iskoristimo i farmerke, a ove sezone prednost dajemo onima u sivoj boji. Naposletku, neizostavna stavka su i suknje – pre svega maxi, ali i druge vrste.

Majice & džemperi

Kada je reč o majicama, na prvo mesto stavlja se slojevito oblačenje. Stoga su, iako kratkih rukava, sastavni delovi zimskog kapsulnog garderobera obična bela majica i bodi. Nakon njih, na red dolaze rolka i off-the-shoulder majica – dva komada koja svaku kombinaciju mogu da podignu na next level. Potom slede debeli džemperi, a ove sezone prednost dajemo prugastom dezenu i half-zip stilu. Naposletku, tu su i odevni komadi koja nosimo tokom cele godine – hoodie sa kapuljačom i basic, jednobojne majice dugih rukava.

Obuća

Osim odeće, sastavni deo svakog kapsulnog garderobera je i adekvatna obuća. Ponovo, prednost dajemo kvalitetnim komadima, a pre svega to su čizme. Bilo da su ravne ili sa štiklom, najbolje će se kombinovati kožne i u crnoj boji. Takođe, duboke čizme iznad kolena predstavljaju trend koji je i ove sezone aktuelan. Za dane kada napolju nema kiše i snega, dobro je da se u vašem kapsulnom cipelarniku nađu i patike, kao i Ugg čizme aka najmekše papuče na modnoj sceni.

Učitati još
Zatvori