Šta je kapsulni neseser i kako da ga napravite isključivo pomoću drogerijskih proizvoda?
Šta je kapsulni neseser i kako da ga napravite isključivo pomoću drogerijskih proizvoda?

Šta je kapsulni neseser i kako da ga napravite isključivo pomoću drogerijskih proizvoda?

Okej, first thing’s first – šta je kapsulni neseser? U poslednjih nekoliko godina primetili smo sverastući trend minimalističkog načina života i napora da budemo što praktičniji i skrominiji. Ne, ovde nije reč o još jednom „potpuno održivom“ trendu koji ne čini ništa osim da se mi osećamo dobro povodom svog načina potrošnje. Međutim, kapsulni neseser jeste dobar način da za sebe razgraničimo potrebnog od dodatnog, kao i da budemo korak bliži svesnijoj kupovini kozmetičkih i make-up proizvoda.

Ovde je prvenstveno reč o tome da u svetu gde smo preplavljeni beskonačnim izborom proizvoda zapravo pronađemo šta je ono što nam je zaista potrebno, izbegavajući beskonačnu hiperkupovinu proizvoda koja nam se nameće. Naravno, ne kriktikujemo ni one koji pronalaze užitak u isprobavanju i igranju sa različitim proizvodima, ipak, i mi smo jedni od njih. Međutim, kapsulni neseser je namenjen za one koji žele sebi da pojednostave dnevnu beauty rutinu i rasterete se svakog koraka viška.

Less is more

Kod kapsulnog nesesera suština je jednostavnost i funkcionalnost. Na koji način popuniti svoj neseser sa što manje proizvoda, a izvući najviše koristi iz istih? Proizvodima poput onih koji se mogu koristiti za više koraka u šminkanju, naravno.

Dakle, razmišljajte u pravcu korišćenja jednog istog proizvoda na više delova lica. Na primer, proizvodi za konturisanje takođe mogu da posluže za kreiranje suptilnog izgleda na očima, ili iskoristite kremasti ruž za usne i na obrazima. Isto tako, pronađite rumenilo koje može dati svež izgled i na očima, i na usnama.

Najvažnije je ne zatrpavati neseser nepotrebnim proizvodima koji na kraju uvek ostanu na dnu istog, netaknuti. U ovom slučaju, less is more, i bitno je stvoriti dobru osnovu proizvoda koja će činiti vaš svakodnevni go to make-up look. Naravno, tu i tamo možete proširiti vašu kolekciju ponekim novitetom i tako uneti promene u vaš klasičan izgled šminke.

How to: Journal kapsulni neseser

Kvalitet, ne kvantitet! U prevodu, jedan dobar proizvod na koji znate da možete da se oslonite u svakom trenutku, zameniće pet onih koji često ne izgledaju onako kako želimo. Ovde proizvodi treba da rade za nas, a ne mi za njih. Zato, donosimo vam Journal izbor 7 proizvoda koji su tried and true i koji bi se definitivno našli u našem kapsulnom neseseru.

Journal odabir proizvoda

Korektor

catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer

Kontura u stiku

aura STIK ZA KONTURISANJE LIGHT QUICK STICK

Rumenilo

catrice Beautiful.You. Cream-To-Powder Blush

Gel za obrve

essence make me BROW eyebrow gel mascara

Senka za oči

wet n wild COLOR ICON EYESHADOW QUAD

Maskara

essence Lash PRINCESS false lash effect mascara

Karmin

aura DVOBOJNI RUŽ ZA USNE COLOR KARMA 30 REBIRTH

Foto: Instagram, Aura, essence, Wet n Wild, catrice

Učitati još
Zatvori