Nova Zarina kolekcija kaže da ponovo nosimo satenske pantalone – pronašli smo poslednje modele
Nova Zarina kolekcija kaže da ponovo nosimo satenske pantalone – pronašli smo poslednje modele

Nova Zarina kolekcija kaže da ponovo nosimo satenske pantalone – pronašli smo poslednje modele

Cirkularno strujanje trendova nam je već odavno poznat pojam i nije nam čudno kada se neki davno zaboravljeni trendovi ponovo pojave na modnoj sceni. Međutim, postoje neki komadi koji su prisutni periodično i njihov povratak je gotovo uvek izvestan. Tako smo svilenkaste materijale implementirali u svoje kolekcije pre nekoliko godina, počevši od satenskih haljina. Ubrzo se talas proširio na ostatak garderobera, a satenske pantalone postale su nam go to izbor. Pogotovo u onim toplijim, prelaznim sezonama.

Fast forward to today, satenske pantalone postale su dominantan model u jesenjim kolekcijama high street brendova. I to modeli koji podsećaju na trenerku.

Moć satena

Saten je raskošno tkanje koje daje glamurozni sjaj površini tkanine kao što su pamuk, lan, svila i tako dalje. U prošlosti, saten je bio rezrvisan za večernje haljine i elegantne ansamble, da bi njegova uloga poslednjih godina bila značajno redefinisana dokazujući da nije namenjen samo formal wear stilskom pravcu. Od svetskih pista najuticajnijih Nedelja mode, do svakodnevnog streetwear-a, satenske pantalone spojile su udobnost i glamur i postale ultimativni komad koji gotovo svaki modni entuzijasta poseduje.

From dusk till’ dawn

Kako smo već naglasili, satenske pantalone nosimo u svim prilikama – od jutra do mraka. Bilo da su u pitanju one širokih nogavica, ravnog kroja ili sužne poput trenerke, imaju sposobnosti da uzdignu svaku kombinaciju. Bez mnogo napora. Kada govorimo o dnevnoj varijanti, pantalone od satena uparićemo sa pletenim džemprom i dad next door modelima patika, dok ćemo se za večernji šik odlučiti za korset i omiljeni par cipela na štiklu.

Satin’s playground

Pantalone od satena su jedan od onih modela koji dozvoljavaju da beskonačno eksperimentišete i kombinujte ih u zavisnosti od vašeg senzibiliteta. Takođe, njihova lepršava pojava omogući će vam poigravanje sa siluetama. Modeli koji je najčešće pojavljuju u aktuelnim pre-fall ili fall kolekijama jesu oni koji imitiraju izgled trenerke ili cargo pantalone sa džepovima. Ipak, ni klasične sa širokim nogavicama nisu izostala, te ćete i ove sezone moći da nabavite svoj primerak.

Journal finds: Satenske pantalone iz Zarine nove kolekcije

Izdvojili smo najnovije modele pantalona od satena iz nove Zarine kolekcije.

Foto: Instagram, Zara

Učitati još
Zatvori