Journal style vodič: Kakve suknje nosimo na posao i kako ih stilizujemo
Journal style vodič: Kakve suknje nosimo na posao i kako ih stilizujemo

Journal style vodič: Kakve suknje nosimo
na posao i kako ih stilizujemo

Još jedna radna nedelja, još jedan Journal style vodič. Ovog puta u fokus kombinacija stavljamo jedan od omiljenih komada koji ni po koju cenu ne svrstavamo u kategoriju sezonake odeće već predstavlja go to izbor tokom cele godine. Vreme je za – suknje! Evo nekoliko predloga kako da ih stilizujete ukoliko vaš posao zahteva odlazak u office, a želite bespogovorno da ostanete stylish. U igri su i trendovi koji vladaju savremenom modnom scenom.

Buckle up, stiže nova avantura.

Suknje koje nosimo na posao i kako ih stilizujemo

Maxi skirt & monochromic combo

Pojedine analize modnih entuzijasta kažu da je monohromatski izgled ponovo aktuelan, te da je njegova popularnost u prethodnim nedeljama naglo skočila. Upravo zbog toga, total look u sivoj boji je naš prvi izbor. Maxi suknja, oversized džemper i dugački kaput u istoj nijansi sive, koja u ovoj slučaju ne podrazumeva grafitne verzije o kojima smo uveliko govorili, idealan je izbor za predstojeće zimske dane.

Journal finds

Pencil skirt with a style twist

Pencil skirt, suknja sa šlicem ili neki drugi naziv koji vlada vašim rečnikom – model je koji dominira mesecima unazad. Na samom početku sezone izdvojili smo ultimativne komade, a sada je došao trenutak da vam predočimo omiljenu stilski igricu kada je reč o ovoj suknji. Cena pencil suknja, bela oversized košulja i sivi vest koji ublažava preopterećeni poslovni izgled i čini ga pravim fashion lookom.

Loose skirts but make it formal

Kada je reč o suknjama neobuzdanog kroja, mi smo se ovog puta odlučili za satenski model u crnoj boji. Kako bi kombinaciju podigli na takozvani viši nivo u jednačinu dodajemo crveni sako sa dugmićima, a autfit upotpunjujemo kožnim čizmama na štiklu. Do kolena, naravno. Samim tim formirano luziju izduženog izgleda, dok stamenet komadom u crvenoj nijansi naglašavamo dozu elegancije i formalnosti.

Journal finds

Short pleated skirts, if possible

Ukoliko vam posao dozvoljava da nosite kratke suknje, plisirani modeli su odličan izbor s obzirom na to da svojim izgled neretko potpadaju pod kategoriju formal weara. Mi smo se odlučili za plisiranu suknju u grafitno sivoj nijansi i uparili je sa off-shoulder džemperom u istoj nijansi. Kombinaciju smo oživeli popularnim crvenim hulahopkama i to u zagasitijem tonu kako bi ostali u okvirima svedenijeg business-casual izgleda.

Jounrla finds

Comfy skirts for fridays

Peta kombinacija, ujedno i poslednja, odiše ideolgija udobnih kombinacija. Naime, uveliko smo u potrazi za idealnim knitewear kompletom, a ovaj senf nijansi se izdvojio kao ultimativni izbor s obzirom na to da smo nakon meseca mode ovu nijansu proglasili za sledeću IT boju na modnoj sceni. Cherry red cipele i dalje su neizostavan deo ovosezonakih kombinacija. Ukoliko ipak vreme ne dozvoljava nošenje obuće za suvo vreme, duboke čizme do kolena na tanku petu su uvek dobra altnernativa.

Journal finds

Foto: Zara, Mango, Calzedonia, Instagram ( @hannahschonberg, @linda.sza, @pollyhey, @anastasia.fth, @annelauremis, @marielbonova)

Učitati još
Zatvori