Suit up: Laneni sako je sve što vam je potrebno za elegantan stil tokom toplijih dana
Suit up: Laneni sako je sve što vam je potrebno za elegantan stil tokom toplijih dana

Suit up: Laneni sako je sve što vam je potrebno za elegantan stil tokom toplijih dana

Sako je ključni komad svake elegantne, put together odevne kombinacije. O istima smo zbog toga mnogo pisali. Matilda Djerf inspirisala nas je da kupimo sako od prevrnute kože, dok je njen brend Djerf Avenue nadaleko poznat upravo po sakoima. Prošle jeseni voleli smo sakoe u Barbie pink nijansi. Predimenzionirani model je već neko vreme favorit – kako influenserki, tako i modnih brendova. Elegantan stil postižemo i sa sakoima inspirisanim kultnim Chanel modelom. Sada, sa promenom sezone, fokus postavljamo na nove modele. Reč je o sakoima od prirodnih materijala – prvenstveno, od lana.

Letnji sakoi

Laneni sako zahvalan je odevni komad iz mnogih razloga. Pored toga što je praktičan i chic, on je idealan i kao odevni komad koji lako može da podigne basic outfit. Inspiraciju smo kod naših omiljenih Instagram devojaka, a ako se one pitaju – laneni sako u belim i bež nijansama is the way to go. Takođe, trend koji postavljaju jeste i monochromatic look. Bele pantalone i beli sako nosimo uz majicu u istoj nijansi, a kako bi outfit bio zanimljiviji, fokus je – na aksesoarima.

Tako, poput Matilde biramo crni kaiš sa zlatnom kopčom i matching naočari za sunce. Anouk Yve izabrala je all beige varijantu i kada su aksesoari u pitanju – jednostavne kitten heel sandale i torba u istoj nijansi odličan su izbor za poslovni, formalniji događaj. Debora Rosa je laneni sako ukombinovala uz (takođe moderne) formalne bermude i baletanke. Ipak, po uzoru na Caroline Stordal i trending puter žutu nijansu, inspirisani smo da nosimo i takav laneni sako.

Journal finds

Foto: Massimo Dutti / H&M / Zara / Reserved / Stradivarius / Instagram (@deborabrosa / @matildadjerf / @anoukyve / @carolinestordal)

Učitati još
Zatvori