Predimenzionirani sako je neizostavan komad (i) ove jeseni – evo koji modeli dominiraju
Predimenzionirani sako je neizostavan komad (i) ove jeseni – evo koji modeli dominiraju

Predimenzionirani sako je neizostavan komad (i) ove jeseni – evo koji modeli dominiraju

Back to office znači samo jedno – povratak formal wear stilske ideologije. Ipak, ove jeseni je situacija nešto drugačija s obzirom na to da smo početkom godine najavili smenu stilova i svojevrsni prevrat koji je formalna odeća načinila nad uličnom modom. Streetwear bio je dominantan pravac godinama unazad, a sada je i Kanye West, jedan od utemeljivača ove modne filozofije, započeo proces negodovanja udobnih trenerki i dukseva i formirao potpuno novu stilsku eru. Doduše, njega najverovatnije nećemo videti u klasičnom formal wear izadnju, ali hoćemo u oversized blejzeru za koji predviđamo da će biti neizostavan komad i ovog septembra. Upravo zbog toga, ovo je pravi trenutak da započnemo diskusiju o predimenzioniranim sakoima.

The bigger, the better

Predimenzionirani sako je jedan od must have komada u garderoberu svake urbane stylish žene i neretko potpada u kategoriju „omiljenih“. Postavljenu tezu opravdavamo tvrdnjom da se oversized blejzeri zaista odlično kombinuju nezavisno od stila koji negujemo. Prilikom odabira ovog komada vodimo se mantrom the bigger, the better. Upravo zbog toga, nemojte da se iznenadite ukoliko nas sretnete na muškom odeljenju.

Koji modeli dominiraju ove sezone?

Iako je predimenzionirani sako svojevrsna uvertira za jesen, svaka sezona sa sobom donese i određene novine kada je u pitanju sam dizajn. Ovog puta rekli bismo da dominiraju sakoi sa duplim kopčanjem, a detektovali smo i moguće uspostavljanje trenda blejzera na tanke pruge. Takođe, oversized sako u zelenoj nijansi jedan je od IT komada mesecima unazad.

Stilske igrice

Prilikom stilizovanja, predimenzionirani sako treba shvatiti kao piece za sebe. Ne trudite se da pronađete idealan kroj, već se poigravajte sa njegovom siluetom. Ukoliko želite da naglasite struk, dovoljno je da pronađete efektan kaiš.

Journal finds: Predimenzionirani sako je neizostavan komad (i) ove jeseni – evo koji modeli dominiraju

Pronašli smo cool oversized sakoe u kolekcijama high street i high-end brendova.

Foto: Instagram, Zara, H&M, Pull&Bear, Reserved, Farfetch

Učitati još
Zatvori