Bermude će biti „it“ komad leta – a mi smo pronašli način da ih nosimo i u formalnim situacijama
Bermude će biti „it“ komad leta – a mi smo pronašli način da ih nosimo i u formalnim situacijama

Bermude će biti „it“ komad leta – a mi smo pronašli način da ih nosimo i u formalnim situacijama

Bermude su uveliko popularni komad svetske modne scene. Ovaj odevni komad idealan je za predstojeće prolećne i letnje dane i zbog toga mora da se nađe na vašoj shopping listi. Ipak, ovoga puta stilizujemo ga malo drugačije od klasičnog, popularnog denim modela (poznatijeg i kao jorts). Naime, bermude su (neočekivani) izbor i kada su formalne situacije u pitanju. Tada je sve do materijala i boja u kojima dolaze – a mi smo pronašli inspiraciju za nošenje upravo takvih modela.

Bermude

Bermude se nose već decenijama. Prvobitno su nastale kao deo uniforme britanskih vojnih oficira tokom kolonijalizma, a ime su dobile zbog popularnosti koju su uživale u Bermudi, prekomorskoj teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva. Iako ih mnogi shvataju kao sinonim za sada popularne jorts, među njima, u stvari, ima razlike. Iako su iste dužine (tik iznad kolena), njihova razlika je u materijalu. Jorts su uvek skrojene od teksasa, dok bermude mogu biti i od lana, pamuka (i tako dalje).

Upravo takve modele smo spazili na našem modnom radaru. Bermude skrojene od prirodnih materijala idealan su izbor za formalni, a opet prijatan outfit u toplim danima koji nam stižu.

Kako ih stilizujemo?

Formalne bermude mahom viđamo u svetlim, bež nijansama, mada nam se dopadaju i klasične, crne. Što se stilizovanja tiče, opcija je mnogo. One se odlično slažu uz prsluke koje stilom podsećaju na odela – taj model voljen je već nekoliko sezona, kako od strane dizajnera, tako i od modela i influenserki. Bermude od lana je tako stilizovala jedna od naših omiljenih Britanki, Brittany Bathgate.

Neutralni, a opet tako chic outfit zapazili smo na Instagramu Laure Reilly. Ona je crne bermude od debljeg pamuka ukombinovala uz zatvorene sandale, belu majicu i braon torbu. Ipak, highlight outfita je dug šal, koji je upotpunio ovaj minimalistički look. Ponovni podsetnik da uvrstimo boje u naš orman dobili smo zahvaljujući Loïcki Grâce – njene odlično ukrojene bermude boje cigle savršen su izbor za poslovni, sleek izgled. Fun twist na bermuda fit imala je i Grece Ghanem, koja ih je ukombinovala sa popularnom ragbi majicom.

Siguran izbor što se tiče stilizovanja svakako jesu (i retko kad mogu da iznevere) – crne sandale, bela ili crna strukirana majica i kvalitetna torba.

Učitati još
Zatvori