Kitten heel sandale čine svaki outfit boljim – izdvajamo high-street favorite
Kitten heel sandale čine svaki outfit boljim – izdvajamo high-street favorite

Kitten heel sandale čine svaki outfit boljim – izdvajamo high-street favorite

Kitten heel sandale, odnosno sandale sa srednjom štiklom su it komad obuće ove sezone. Voleli smo i ih u zatvorenoj, jesenje-zimskoj verziji, a sada ih nosimo na način koji je više u skladu sa toplijim temperaturama – otvorene.

Praktične i chic

Kitten heel sandale su izrazito fuss free par obuće. Naime, udobnije su od klasičnih, visokih štikli, a opet outfit podižu na nivo koji nam često fali kada želimo da izgledamo samo malo više put together. Kitten heel sandale su se prvi put pojavile devedesetih godina i bile favorit mnogih manekenki – model off-duty look je tad bio ikoničan. Ipak, do kasnih dvehiljaditih ove sandale nestale su u senci visokih potpetica. Na modnu scenu vratile su se prošle zime, a našle su se i na našoj prolećno-letnjoj agendi.

Kitten, odnosno sandale sa srednjom štiklom favorit su i brojnih high-street brendova, te je potraga za istima bila zabavna. Modela je mnogo, te od vašeg vibea zavisi koji ćete izabrati – a stilizujemo ih na sledeći način.

Kako ih stilizujemo?

Ove sandale odličan su izbor za postizanje ženstvenog, elegantnog izgleda, bilo da nosite haljinu ili farmerke. Ipak, bitno je kakve siluete istih biramo. Naš favorit je kombinovanje ovih sandala sa wrap i slip stilom haljina koje naglašavaju obline. Sa sandalama u toj kombinaciji postižemo elegantni, izduženi izgled. Što se farmerki tiče, biramo straight-leg modele. Popularne široke farmerke u ovom slučaju mogu zaseniti obuću, a budući da smo pronašli zanimljive sandale – to ne želimo. Ove sandale se odlično slažu i uz kožnu jaknu za efektni rocker chic vibe.

Dopada nam se i kako ove sandale izgledaju u kombinaciji sa midi suknjama i popularnim bermudama. Naš favorit kitten heel sandala su one u leopard printu i u baby pink nijansi.

Journal finds

Učitati još
Zatvori