Trend alert: Nosi se gingham print
Trend alert: Nosi se gingham print

Trend alert: Nosi se gingham print

Minimalizam je imao svoj momenat – ali kada su u pitanju prolećni i letnji meseci, sve je u bojama i printovima. Od prsluka, preko noktiju, sve do aksesoara, ove sezone fokus je na nijansama u puter žutoj nijansi, heklanim aksesoarima i printovima.

Jedan od klasika kom se uvek vraćamo je gingham print, koji svaki outfit čini interesantnijim. Bluze, pantalone, košulje – sve mogu biti način na koji gingham print može da se uklopi u vaš ormar. Za zagovornike minimalizma, don’t worry – pronašli smo način na koji suptilno možete odati omaž ovom trendu. Read all about it.

Kako ga stilizujemo?

Gingham print ne izlazi iz mode – nosila ga je Lady Di osamdesetih, kao i Amal Clooney dvehiljaditih. Na društvenim mrežama gingham print pojavljuje se na našem feedu sa prvim prolećnim danima. U tome nema slučajnosti – ne možemo da zamislimo prikladniji print za piknik, koji je trenutno naša omiljena (vikend) aktivnost.

Gingham je asocijacija i na French-girl stil koji uvek rekreiramo. Tako, u zavisnosti od komada odeće, gingham print može biti i print sa kojim postižemo eklektičan, ali i classy stil – with a twist.

Gingham print overload

Još jedan u nizu retro trendova koji se vraćaju, gingham print je takođe, idealan primer dopamine oblačenja, odnosno oblačenja u bojama koje popravljaju raspoloženje i dižu samopouzdanje.

Ovaj print nosimo i u cottagecore stilu – bluza sa mašnama u ovom printu uz farmerke i torbu od rafije je sve što je potrebno.

Za pop of color, biramo gingham print pantalone u crvenoj boji, oko kojih kreiramo ostatak outfita. Tad su bela bluza i baletanke savršen saveznik. Za one koji preferiraju suptilnost (a ipak efektnost), predlažemo da gingham print uvrstite u aksesoare. Marame i šeširi su i chic i praktični.

Na kraju, s obzirom na vrućine, you can go all out. Mini haljina u gingham printu i sandale – i spremni smo.

Učitati još
Zatvori