Čuvena ljubičasta haljina princeze Dajane naći će se na aukciji
Čuvena ljubičasta haljina princeze Dajane naći će se na aukciji

Čuvena ljubičasta haljina princeze
Dajane naći će se na aukciji

Jedna od najprepoznatljivijih haljina princeze Dajane naći će se na aukiciji ovog meseca. Ovo je drugi put da se čuvena ljubičasta večernja haljina princeze od Velsa nalazi u prodaji, nakon što je prvog puta prodata za 24 hiljade dolara na aukciji održanoj 1997. godine, koja se sastojala od 80 haljina iz lične kolekcije princeze Dajane, u korist AIDS Crisis Trust fonda i fonda za rak bolnice Royal Marsden.

Sa procenjenom vrednošću između 80 hiljada i 120 hiljada dolara, kultna ljubičasta haljina naći će se na Sotheby’s aukciji u Njujorku 27. januara.

Sotheby's

Od kraljevskog portreta do Vanity Fair slikanja

Dramatična balska haljina koju je dizajnirao Victor Edelstein 1989. godine, prvi put je viđena na princezi od Velsa na kraljevsom portretu 1991. godine. Kraljevski portret tadašnje princeze i princa od Velsa uslikao je tadašnji muž njene tetke princeze Margaret, lord Snowdon. U istoj haljini princeza Dajana prikazana je od strane britanskog slikara Douglasa Hardinge Andersona na portretu naslikanom 1991. godine, koji se danas nalazi u fondu za rak bolnice Royal Marsden, koju je princeza posećivala.

Nakon toga, modni fotograf Mario Testino fotografisao je princezu u čuvenoj ljubičastoj haljini za kultno Vanity Fair slikanje 1997. godine, koje je ujedno jedno od njenih poslednjih slikanja neposredno pre njene tragične smrti.

 

 

Večernja haljina „infanta“ stila, krojena je od svilenog somota boje patlidžana i karakterišu je ukrućena suknja u obliku lale, nedostatak rukava, i tri ukrasna dugmada na njenoj poleđini. Haljinu koja se nalazila privatnoj kolekciji princeze Dajane možete pronaći na zvaničnom Sotheby’s sajtu.

Sotheby's
Sotheby's
Sotheby's
Sotheby's

 Foto: Sotheby’s, Instagram

Učitati još
Zatvori