Retro nail art inspiration: Manikir u half moon dizajnu
Retro nail art inspiration: Manikir u half moon dizajnu

Retro nail art inspiration: Manikir
u half moon dizajnu

Jedna od težih odluka kada su u pitanju tretmani ulepšavanja jeste – koji manikir odabrati. Od dužine noktiju, do toga da li želimo jednobojan lak (o izboru boja i da ne pričamo) ili francuski, pa čak i 3D manikir – izbora je mnogo. Upravo zato, odluka uglavnom pada teško.

Sa prolećem, menja se i manikir. Nail art inspo tada uglavnom polazi od prirode i sunčanih dana kojih je, srećom, na pretek. Tako biramo da nam nokti budu u svetlim, pastelnim nijansama, a nije neobično i da kombinujemo više boja istovremeno.

Tako smo došli do novo-starog trenda – manikira u half moon dizajnu. Ovaj retro manikir bio je popularan 1920. i 1930-ih, a sada se, po svemu sudeći, vraća.

Retro dizajn with a twist

Half moon manikir važi za prvi nail art ikada kreiran. Ovaj manikir pojavio se kasnih dvadesetih godina 20. veka, a njegova popularnost produžila se i u sledećoj dekadi. Budući da je norma za žene tog doba bila da nose rukavice uz gotovo svaki outfit, manikir nije bio na vrhu liste prioriteta. Sve se promenilo kad su, u periodu Roaring twenties, rukavice spale – u svakom smislu.

Ipak, nokti se nisu odmah hrabro bojili. Važio je stav da žene koje imaju nalakirane nokte nešto kriju – upravo tako je nastao half moon manikir, koji je deo nokta ostavljao otkrivenim, a deo krasio bojama.

Half moon inspo

Bilo da ovom trendu želite da se u potpunosti posvetite, ili da napravite moderan twist na isti, inspiracije je mnogo. Nama najdraži su oni manikiri u pastelnim nijansama, idealni za predstojeće uskršnje praznike, ali i proleće generalno. Ukoliko ste neodlučni, možete da ukombinujete više boja – Charlotte Cliff je half moon manikir nosila u gradient stilu, od svetlijih ka tamnijim bojama. Klasični crveni ili beli nokti u ovom stilu takođe su zanimljiva opcija.

Učitati još
Zatvori