Četiri nepravedno zapostavljena skijališta koja se nalaze u neposrednoj blizini
Četiri nepravedno zapostavljena skijališta koja se nalaze u neposrednoj blizini

Četiri nepravedno zapostavljena skijališta koja se nalaze u neposrednoj blizini

Nakon što nas je obradovala vest da je otvorena prva planinska Jacquemus pop-up radnja u francuskom ski centru Courchevel, vrlo brzo prebacili smo se na ski mood. Sada, kada je sezona uveliko počela, svoje stylish kombinacije za ovaj period već smo pripremili. Ski odela, jakne i kombinezoni samo čekaju trenutak da se nađu u koferima za putovanje. A ovaj put, naše sledeće stajalište su upravo skijališta, i to u neposrednoj blizini.

@hannaschonberg
@hannaschonberg
@dashamart
@dashamart

Bjelasica • Crna Gora

Na planini Bjelasici smeštena su dva ski centra – Kolašin 1600 i Kolašin 1450. I prvi i drugi raspolažu modernim ski stazama koje su prilagođene svima jer su obeležene kao lake, srednje i teške. Sa druge strane, oni koji ne skijaju mogu da se provozaju žičarom i uživaju u šetnji na čistom vazduhu.

Tokom sledeće sezone se na ovom području očekuje otvaranje desetak novih hotela visoke kategorije, dok je od ove u ponudi i Swissôtel Resort Kolašin na vrhu K16. Sa druge strane, Grand Chalet 1450 Nest otvoriće se tokom leta. Oni predstavljaju skladan spoj prirode i dizajna, kao i odmor za dušu i telo.

@beautifulmontenegro.me

Kupres • Bosna i Hercegovina

Gradić Kupres je zahvaljujući planinskoj klimi i snegu jedno od popularnijih odredišta za ljubitelje skijanja. Smešten je na istočnoj strani Kupreškog polja i opremljen je različitim ski-servisima. Povoljni uslovi garantuju kvalitetno skijanje tokom cele sezone, dok tokom letnjeg perioda ovo područje predstavlja idealnu destinaciju za planinarenje i ekskurzije.

Na Kupresu postoje tri skijalištaAdria Ski, Ski Kraljica i Ski Ivan. Svako od njih predstavlja malu oazu i idealno mesto za sve one koji su željni dobrog provoda, rekreacije, odlične gastro ponude, ali i odmora. Dakle, za koje god da se odlučite – nećete pogrešiti.

@visit.kupres
@visit.kupres

Krvavec • Slovenija

Skijalište Krvavec smešteno je u predgorju Kamniških Alpa i nalazi se na samo deset minuta od međunarodnog aerodroma. Upravo zato ono predstavlja glavnu atrakciju za turiste iz celog sveta, a locirano je u mestu pod nazivom Cerklje na Gorenjskem. Nadmorska visina na kojoj je skijalište smešteno omogućuje da sezona u nekim slučajevima potraje i do sredine proleća. Pored toga, na ovoj lokaciji nalaze se i brojne druge znamenitosti i lokaliteti koje je moguće obići u veoma kratkom vremenskom periodu.

A ukoliko se odlučite da upravo ovde provedete produženi vikend, vikendica među omorikama pod nazivom Med smrekami idealan je smeštaj koji je okružen netaknutom prirodom i brojnim pogodnostima koje pružaju maksimalan komfor.

@petra7petras
@petra7petras

Platak • Hrvatska

Platak je jednako privlačan u svako doba godine, ali posebno kada nastupi zimski period. On predstavlja porodično skijalište u blizini Rijeke i jedino je u Hrvatskoj sa čijeg vrha se pruža veličanstveni pogled na more.

Među pogodnostima izdvajaju se brojne staze, kao i različite škole skijanja ali i drugih veština kao što je snowboarding. Takođe, deo bogate ponude čine i uređena šetališta, igrališta i zone za roštilj ili piknik. Upravo zato, ova lokacija idealno je mesto za sve one koji žele pobeći od svakodnevne gužve i odmoriti se makar na nekoliko dana.

Učitati još
Zatvori