Evo nekoliko predloga kako da ostanete stylish tokom sezone skijanja
Evo nekoliko predloga kako da ostanete stylish tokom sezone skijanja

Evo nekoliko predloga kako da ostanete
stylish tokom sezone skijanja

Neobičan izbor reditelja Ridleyja Scotta pri odabiru aspekta prikazivanja jedne od najintrigantnijih porodica u modnoj industriji kroz arhetip uticajne žene i fatalne ljubavi koja se završava ubistvom doveo je do opšteg nezadovoljstva s obzirom na to da su porodična imperija, njena istorija i svi komplikovani odnosi unutar nje predstavljeni u senzacionalističkom duhu kroz ljubavnu vezu, brak i bračne probleme Maurizia Gucci i Patrizie Reggiani. Ipak, kada je reč o kostimografiji negativne kritike ublažavamo pronicljivim kombinacijama koje prevazilaze dobar ukus i stilsku viziju Janty Yates analizirali smo iz perspektive uzajamnog odnosa luksuza i moći. Italijanski Alpi, skijanje i ekstravagantna, gotovo nepraktična moda povod su za diskusiju ono što u nastavku teksta nazivamo ski fashion.

@ladygahanownet
ski fashion

Aksesoari su ključni

Iako se na prvo čitanja možda čini neobičnim, ali filozofiju pod nazivom ski fashion definišemo upravo lukavo odabranim aksesoarima. Plastičnije rečeno, ukoliko se prisetimo čuvene crvene kombinacije Lady Gage iz filma House of Gucci, shvatićemo da je centralnu ulogu luksuzne kombinacija imala upravo braon šubara ispod koje su virile zlatne minđuše. Shodno tome, imperativ stylish kombinacije za vreme sezone skijanja jeste pronalazak idealne kape, šubare ili pak balaklave.

Ne tako obične jakne

Puffer jakna je uvek siguran izbor ukoliko ste ljubitelj skijanja ili pak jednostavnog odlaska na zimovanje. Međutim, ako ste ipak svojevrsni modni entuzijasta započnite dozu eksperimentisanja efektnijim bojama i siluetama. Nešto poput metalik modela Kendall Jenner ili zalene Loewe koja je zaludela scenu.  Takođe, nikako ne bi trebalo da zaboravimo na bunde – i to one oversized. Podsećamo da ove sezone dominiraju vintage komadi u svetlijim nijansama braon boje.

Kombinezon je uvek dobra ideja

Skijaška odela smo uveliko predočili, ipak ovog puta govorimo o uskim, pamučnim kombinezonima stvorenim za još jednu igricu dobrog layeringa. Ovaj komad idealno se kombinuje sa modelima čizama poput Moon Boots ili pak mekanim Ugg. Kombinaciju uvek možete da upotpunite atraktivnom jaknom ili bundom i efektnim, gorepomenutim aksesoarima.

I ne zaboravite – slojevito oblačenje je nezaobilazno jer je ušuškanost ultimativni imperativ kako bismo ostali ugrejani tokom celog dana na stazi.

Učitati još
Zatvori