Uskoro se otvara prva ‘Ski-InSki-Out’ destinacija u Crnoj Gori
Uskoro se otvara prva ‘Ski-InSki-Out’ destinacija u Crnoj Gori

Uskoro se otvara prva
‘Ski-InSki-Out’ destinacija u Crnoj
Gori

Polako koračamo prema prazničnim danima, a samim tim i počinjemo planirati zimska putovanja i odmore. Zimi ne postoji ništa lepše, rekli bismo, od hladnog spusta po belim padinama i sunčanja usred snežnih vrhova. Ski sezona za mnoge zaljubljenike zime otvorena je od početka decembra do sredine aprila. Decembar i januar najidealniji su meseci za sve skijaše i sankaše jer su staze većinom prazne. Februar je pun, a mart i april zavise od temperatura koje diktiraju kvalitet snega.

Počinje sezona skijanja

Za mnoge fanove skijanja, sastavni deo svakog dana na skijalištu uključuje i nezaobilaznu zabavu nakon akcije na planini. Neka popularna skijališta imaju restorane i barove pored staze, dok ih je većina ipak smeštena na samom dnu staze. Nakon zadnjeg spusta u danu, za većinu je pravilo sesti i ugrejati se uz koje piće, zalogajčić, muziku i dobro društvo. Dok su za neke odmor u hotelu, topla kupka, sauna i večera najbolji način odmora i pripreme za novi dan, za druge pak opuštena druženja nakon skijanja često prerastaju u najbolje zabave u godini.

Ako planirate skijaško putovanje i svoj bajkoviti zimski odmor iz snova, nabrusite skije i pripremite skijašku odeću kako biste pobegli od gradske buke i stresnih situacija. No, za sve skijaše imamo jednu odličnu vest. Kako biste uživali u zimskim aktivnostima, ne morate putovati predaleko.

Zimski odmor u komšiluku

Crna Gora je zemlja bogata prirodnim lepotama, istorijom i kulturom, te prepoznatljivom gastronomskom ponudom. Međutim do nje će vam ipak trebati nekoliko sati vožnje, stoga je to idealna lokacija za produženi vikend izlet. Ako se odlučite posetiti Crnu Goru, svakako istražite sve lepote, a dobra je vest da se uskoro otvara luksuzni Ski-resort.

Ski Resort Kolašin 1450 i Ski resort centar Kolašin 1600 – raspolažu moderno uređenim skijaškim stazama. Staze su obeležene kao lake, srednje i teške, što znači da su u ponudi staze za sve tipove skijaša i bordera. Oni koji ne skijaju, mogu se turistički provozati žičarom i uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, nakon koje možete uživati u šetnji na čistom planinskom vazduhu.

Prva Ski-In Ski-Out destinacija u Crnoj Gori

Krajem ove, početkom sledeće godine će na skijalištu Kolašin 1600 početi sa radom Swissôtel, dok se za sledeću sezonu priprema otvaranje još desetak hotela. Tako će  živopisne Kolašinske doline od sledeće sezone krasiti hotel Grand Chalet 1450 Nest i brojni drugi hoteli visoke kategorije.

Prva dva hotela, Grand Chalet 1450 Nest i Swissôtel Resort Kolašin na vrhu K16 će otvoriti svoja vrata u zimskoj sezoni 2023/2024. Reč je o avangardnom planinskom stambenom kompleksu koji će postati glavno skijaško središte u jadranskoj regiji i prva Ski-In Ski-Out destinacija u Crnoj Gori.

Grand Chalet 1450 Nest

Swissôtel Resort Kolašin na vrhu K16

Jedinstveno utočište

Grand Chalet predstavlja spokojnu sinergiju prirode i uživanja u planini sa 116 pomno izrađenih rezidencija dopunjenih maloprodajnim sadržajima i besprekornim pristupom skijaškim stazama.

U narednih 5 godina u Kolašinskim dolinama će se u oba sela izgraditi 19 stambenih zgrada s 13 hotela koji će pružiti nezaboravan beg za odmor i utočište.

Dizajniran sa pažnjom posvećenom detaljima i izrađen do savršenstva od strane grupe istinskih crnogorskih investitora sa dokazanim iskustvom, Kolašin Valleys premašuje očekivanja i pruža jedinstveno utočište.

Skladan spoj prirode i dizajna

Evropski ariš i domaći nebrušeni kamen daju autentičan dodir ovim hotelima, apartmanima i vrhunskim planinskim kućama.

‍Tradicionalna arhitektura regije prožeta je najsavremenijim objektima i savremenim dizajnom, dok je strast prema lokalnim pričama i kulturnoj baštini temelj za globalni pogled koji daje prednost prefinjenom i sofisticiranom luksuzu.

Ovaj Ski-resort će vas smestiti u prirodnu raskoš, sa voluminoznim stropovima i velikim prozorima koji će svaku sobu preplaviti osnažujućim prirodnim svetlom.

Zagrljaj drvenih zidova i stropova pruža topao i siguran osećaj doma, dok vas zemljana paleta i umirujući pastelni tonovi obavijaju čarolijom, poput najmekšeg pokrivača.

Odmor za dušu i telo

Pobegnite u mirnu oazu okruženu bujnim zelenilom i planinama. Uživajte u Wellness centru ili se opustite u Spa-centru. Uživajte u gastronomskoj ponudi ili se uputite na planinarenje, bicikliranje ili šetnju.

Okružen veličanstvenim planinskim lancem Bjelasice, Kolašin je sa pravom stekao reputaciju jedne od najspektakularnijih destinacija za skijanje i zimske sportove u ovom delu sveta. Naime, zimi je ova lokacija idealna za sve ljubitelje zimskih aktivnosti poput skijanja, snowboardinga, skijaškog trčanja i još mnogo toga.

Stvaranje globalnog putovanja ukusnom gastro ponudom

Nakon celodnevne aktivnosti, svakako je važno vratiti energiju. Prepustite se raznolikom finom dining iskustvu, sa autentičnim italijanskim, japanskim, francuskim delicijama i vrhunskim steakhouseom. Chic ambijent i izvrsni barovi će vam olakšati da doživite bit vrha k16. U prvoj fazi će biti otvorena tri bara i noćni klub u kojem je zagarantovana dobra zabava.

Za ljubitelje shoppinga

Otkrijte mnoštvo izbora, od vrhunskog kozmetičkog salona, najma skija i trgovačkog centra od 3000 m² koji je u pripremi. Svakako će ovde svako pronaći nešto za sebe. Bilo kako bilo, ove zime sigurno ćete pronaći razlog da pobegnete u ovu mirnu oazu okruženu šumom i snežnim planinama.

Preuzeto sa Journal.hr

Foto: Instagram (@kolasinvalleys), Kolasin Valleys

Učitati još
Zatvori