Sendvič sa kruškom – malo drugačiji doručak
Sendvič sa kruškom – malo drugačiji doručak

Sendvič sa kruškom – malo
drugačiji doručak

Da li ste nekada čuli za Goeffrey-a Chaucer-a? A za izraz Svemu što je dobro, dođe kraj? To su njegove reči, a poseduje i sendvič nazvan po njemu. Sendvič sa kruškom aka Gooeffrey Chaucer je idealan ukoliko zaželite ne tako običan doručak. Kulinarski umovi definitivno neprestano nalaze nove načine da iznenade nepce.  Ovaj sočni plod, obično rezervisan za voće i desert, sada je u središtu pažnje u kreiranju ukusnog sendviča koji ne samo da zadovoljava glad, već i budi čula na potpuno nov način. Uz svežinu kruške koja se savršeno sliva sa drugim sastojcima, ova novotarija obećava da će razbuditi vašu kulinarsku radoznalost i pružiti neodoljivu rapsodiju ukusa. A ono što je najbolje od svega jeste da se veoma lako i brzo priprema. 

@olivianoceda
sendvič sa kruškom

Sastojci:

  • fokača
  • majonez
  • pršuta
  • viljamovka kruška
  • mirođija
  • endivija
  •  mančego sir

How to: Sendvič sa kruškom

Najvažniji i specifični sastojci za ovo jelo, pogodno za doručak ili užinu jesu fokača i kruška. Fokača je italijanska vrsta hleba, koja se po načinu pripreme razlikuje po tome što je njeno testo začinjeno maslinovim uljem, začinskim biljem, i ponekad povrćem. Zahteva nultu veštinu, a uz to smo nedavno predstavili recept za njenu laku pripremu. The only tricky part – potrebno vam je malo vremena dok sačekate da se fokača ispeče. Ukoliko ga nemate, i želite baš brz doručak fokaču možete i kupiti. Ipak mi preporučujemo svežu i vruću – ukus je mnogo bolji. Isecite fokaču na pola po horizontali i istostirajte je na maslinovom ulju u tiganju – ovo će osigurati da bude hrskava i topla. Namažite majonez sa obe strane, a onda odozgo naređajte pršutu, krušku i po vrhu raspršite mirođiju. Potom, stavite endiviju i mančego sir. Sve to pokrijte drugom polovinom fokače. Et voila! Uživajte.

Foto: Instagram @olivianoceda

Učitati još
Zatvori