Lagan i osvežavajuć recept za tiramisu sa limunom
Lagan i osvežavajuć recept za tiramisu sa limunom

Lagan i osvežavajuć recept za
tiramisu sa limunom

Proleće i leto su vreme kada konzumiramo najviše voća i povrća. Upravo zbog toga, trudimo se da iskoristimo potencijal perioda pred nama, posebno leta koje samo što nije i zvanično počelo, te svoju trpezu obogatimo specijalitetima koji će nam uneti nešto drugačiji duh.

Ovog puta, originalni italijanski tiramisu, dobio je osveženje. Reč je o opciji koja se priprema sa limunom. Kako verujemo da ukus ne možete da zamislite, preporučujemo vam da obavezno isprobate i osetite neverovatne čari ovog kolača. Za pripremu vam nije potrebno mnogo ni vremena, ali ni sastojaka. Kako vas ne bismo više držali u neizvesnosti, prelazimo na pripremu recepta.

@thebakefeed

Sastojci za tiramisu:

Pakovanje piškota (zavisno od veličine posude)
40g mascarponea (ricotta ili bilo koji sveži kravlji sir)
1/2 l slatke pavlake
prema želji 1/2 kremfixa
2-3 kašičice šećera
4-5 vanilin šećera
Aroma limuna – prema želji – nekoliko kapi
Sok od 1-2 limuna
2 narendane korice limuna

Priprema:

Napravite sirup kojim ćete premaziti piškote:

U manji lonac stavite 2-3 kašičice šećera, 2 vanilin šećera, oko 2-2,5 deci vode, aromu limuna i sok od limuna. Mešajte sirup i kuvajte ga na laganijoj vatri 10-ak minuta. Nakon toga ga ostavite da se prohladi.

Pripremite kremu:

Umutite sir sa šećerom, vanilin šećerom i narendanom koricom jednog limuna Umutite slatku pavlaku u čvrsti sneg, a pred kraj dodajte 2 vanilin šećera i prema želji kremfix. Oprezno kašičicom spojite slatku pavlaku sa kremom od sira.

U pripremljenu posudu složite prvi red piškota i premažite ih ohlađenim sirupom. Natopite ih – ni premalo, ni previše. Kremu prema želji stavite u špric ili je kašikom rasporedite po namočenim piškotima. Rasporedite drugi red piškota, ponovo ih premažite sirupom i rasporedite kremu. Po vrhu kolača narendajte koricu limuna. Ohladite tiramisu u frižideru barem 2 sata.

@tasteofhome
@tasteofhome

Prijatno!

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori