Journal recenzija: Isprobali smo proizvode iz Vichy Minéral 89 linije – ovo su naši utisci
Journal recenzija: Isprobali smo proizvode iz Vichy Minéral 89 linije – ovo su naši utisci

Journal recenzija: Isprobali smo proizvode iz Vichy Minéral 89 linije – ovo su naši utisci

Ukoliko pratite Journal od osnivanja, što je sada već punih godinu dana, onda zasigurno već znate koliko pažnje, osim modi, posvećujemo i lepoti i to sa velikim akcentom na negu. Pa tako, na tom putu, jedno od osnovnih i neizostavnih koraka u nezi, a naročito nezi lica, jeste hidratacija. Izložena svakodnevnim agresorima, kožna barijera sve više slabi. Kao posledica toga, koža gubi vitalne elemente kao što su voda, minerali, lipidi, vitamini i hijaluronska kiselina. Tokom toplijih dana, a naročito leti, ove posledice posebno su izražene. Osim adekvatne ishrane i preko potrebne hidratacije, adekvatan protokol u svakodnevnoj nezi kože podjednako je važan.

Svesni činjenice da možda u poslednje vreme nismo bili dosledni ritualima nege kože lica, odlučili smo se da testiramo našu kožu. Međutim, mereći nivo hidratacije gpskin Barrier uređajem, ispostavilo se da nivo hidriranosti naše kože nije na zavidnom nivou. Razlog tome najviše pripisujemo klimatskim promenama, svakodnevnom stresu, neredovnom snu, ali i činjenici da smo usled brojnih obaveza preskakli svakodnevnu rutinu. Zato smo odlučiti da testiramo jedan od najpopularnijih i najprodavanijih Vichy proizvoda – Vichy Minéral 89 Booster hidratantni serum. Tada smo  saznali da je ovaj francuski dermokozmetički brend lansirao i dva nova proizvoda u okviru ove linije: Vichy Minéral 89 kremu za intenzivnu hidrataciju tokom 72 sata za sve tipove kože i Vichy Minéral 89 kremu za intenzivnu hidrataciju bogate teksture, namenjenu za suvu kožu lica.

Vichy Mineral 89
Vichy Mineral 89

/ Na Journal testu /

Kako bismo testirali nove proizvode, Journal redakcija svoju skincare rutinu bazirala je na dva proizvoda: Vichy Minéral 89 Booster serumu i Vichy Minéral 89 hidrantnoj kremi. Kako koža lica na kojom smo isprobali ove proizvode pripada masnom tipu, zanimalo nas je kako će se proizvodi pokazati baš u tom slučaju, budući da jedan od najčešćih izazova osoba sa masnom kože bude upravo nedovoljno hidrirana koža. Opozitno tome, česta je i pojava da osobe sa masnim tipom kože izbegavaju upotrebu hidrantnih proizvoda u strahu da će to dodatno doprineti prosijavanju kože lica. Dodatno, kako je koža na kojoj testiramo sklona i reakcijama na nove proizvode, ovo je bio još jedan povod više da vidimo da li će ovaj protokol izazvati bilo kakve neželjene promene.

Pre nego se uverimo u njihovo dejstvo, zanimao nas je sastav proizvoda. Vichy Minéral 89 Booster je hidratantni serum za snažniju i puniju kožu, te se oslanja na patentiranu tehnologiju: mešavinu 89% vulkanske vode Vichy bogate milionima molekula minerala i hijaluronske kiseline velike molekulske mase. Reč je o minimalističkoj formuli koja je osmišljena sa sigurnošću i tolerancijom na umu. Ona je bez mirisa i alkohola, tako da odgovara čak i najosetljivijoj koži.  Vichy Minéral 89 krema za intenzivnu hidrataciju tokom 72 sata namenjena za sve tipove kože, kreirana je tako da poveća nivo lipida, obnavlja funkciju zaštitne barijere i zadržava vlagu pomoću aktivnih sastojaka koji prodiru kroz tri sloja kože duboko u epidermis i omogućavaju efikasnu trodnevnu hidrataciju. Sadrži minerale takođe iz Vichy vulkanske vode, hijaluronsku kiselinu, a obogaćena je vitaminima B3 i E.

Vichy Mineral 89
Vichy Mineral 89

/ Dermatološki aktivni sastojci /

Prirodna vulkanska voda iz gradića Vichy u sastavu ovih preparata obogaćena je sa 15 vrsta minerala. Što ga čini moćnim sastojkom u regeneraciji i ojačavanju kožne barijere. Njihovim korišćenjem, jača sposobnost kože da se odbrani kako od spoljnih, tako i od unutrašnjih agresora, poput UV zračenja i zagađenja. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj formulaciji, vulkanska voda Vichy kožu štiti, ali je i umiruje nakon oštećenja. A pogodna je čak i za osetljivu kožu. Pored toga, hijaluronska kiselina već je prirodno pristuna u ćelijama kože, a korišćenjem preparata bogatih ovim sastojkom uspostavlja se optimalan nivo vode, te koža ostaje hidrirana i zdravijeg, regenerisanog izgleda. U kombinaciji sa Vichy vulkanskom vodom i njenim milionima minerala, nastaje pravi moćni duo!

Vichy Mineral 89
Vichy Mineral 89

/ Prvi utisci /

Protokol smo koristili dva puta dnevno, u okviru jutarnje i večernje rutine. Na čisto lice naneli smo najpre Vichy Minéral 89 Booster hidratantni serum. Ono što nam se isprva dopalo jeste činjenica da preparat nije lepljiv, nema miris, te da ostavlja prijatan osećaj na koži. Ubrzo nakon, naneli smo i Vichy Minéral 89 krema za intenzivnu hidrataciju tokom 72 sata. Već na prvi dodir sa kožom, mogli smo da osetimo laganu teksturu. Odmah nakon nanošenja, uočili smo osvežavajući osećaj na licu. Nakon nekoliko minuta, primetili smo da je koža već upila ovaj preparat, te da nije bilo osećaja težine na licu. A blistav efekat je bio primetan. Mogli smo i da primetimo da se dva preparata koja smo naneli odlično kombinuju. Zajedno pružaju zdraviji izgled koži lica, a da je ona vidno oživljena i blistava.

Bilo nam je važno i da testiramo kako Vichy Minéral 89 proizvodi reaguju na šminku. Krema i serum u kombinaciji pokazali su se kao odlična podloga za tečni puder, te je prirodan blistav sjaj bio primetan čak i nakon nekoliko sati.

Vichy Mineral 89
Vichy Mineral 89

Konačno, želeli smo da ponovimo i proverimo i nivo hidratacije nakon 72 sata, tokom kojih nismo nanosili kremu i serum. Prilikom prvog merenja gpskin Barrier uređajem koža je bila suva, referentne vrednosti 72 od 100, dok je naredno merenje, nakon upotrebe Vichy Minéral 89 protokola ukazivalo na poboljšanje u odnosu na period pre korišćenja Vichy Minéral 89 proizvoda. Prema rezultatima, poslednje merenje je pokazivalo referentnu vrednost čak 92 od 100. 

Pre i posle upotrebe Vichy Minéral 89 protokola

Nakon nekoliko dana korišćenja, primetili smo da je ovaj značajno doprineli punoći kože. S obzirom na to da je tip kože na kom smo isprobali proizvode podložan reakcijama na nove formulacije, posebnu pažnju posvetili smo reakcijama. Prijatno nas je iznenadilo što koža nije negativno reagovala na ove proizvode. S obzirom da su krema i serum namenjeni svim tipovima kože, to smo mogli i da potvrdimo. Preparati su pogodovali i masnoj koži na kojoj smo ih testirali.

Vichy Mineral 89
Vichy Mineral 89

/ Journal presuda /

Posle tri nedelje korišćenja, možemo reći da su Vichy Minéral 89 krema za hidrataciju i Vichy Minéral 89 Booster serum Journal approved. Posebno nam je postalo jasno zašto je serum jedan od najprodavanijih Vichy proizvoda. Ipak, verujemo da je za postizanje optimalnih rezultata najbolje koristiti kremu i serum u kombinaciji. I to u vidu protokola, kako bi se održao konzistentan nivo hidratacije i zdraviji izgled kože.

S obzirom da nam predstoje sve topliji dani, hidratacija postaje prioritet kako koža ne bi osetila posledice leta. Kombinacija vulkanske vode i hijarulonske kiseline je idealna u regeneraciji kože od UV zračenja. Kao i obnavljanju kože nakon dužeg vremena na suncu. Naravno, preparati sa zaštitnim faktorom i dalje su prioritet. Dok Vichy Minéral 89 dermokozmetičke proizvode dodajemo u skincare rutinu kako bismo održali kožu lica svežom i hidrirano.

Foto: Maja Mijatović

Učitati još
Zatvori