Otvoren je Jamie’s Italian restoran u Beogradu – posetili smo ga među prvima
Otvoren je Jamie’s Italian restoran u Beogradu – posetili smo ga među prvima

Otvoren je Jamie’s Italian restoran u Beogradu – posetili smo ga među prvima

A (different) taste of Italy je tu!

Već smo mnogo puta ustanovili da nam je italijanska kuhinja jedna od omiljenih. Isprobali smo taljatele na italijanski način, fokaču, cacio e pepe, originalni italijanski tiramisu i mnoge druge recepte. Ukoliko ste i vi ljubitelj ovih ukusa sigurno će vas obradovati vest da je italijanski restoran čiji je vlasnik britanski kuvar Jamie Oliver otvaren u Beogradu, na adresi Hercegovačka 14 u Beogradu na vodi. Journal Insider donosi first look na novootvoreni restoran koji smo sa nestrpljenjem iščekivali, jer kao što znate Journal igra za pasta team.

Jamie’s Italian.

Lanac Jamie’s Italian godinama je predano radio na usavršavanju svojih tehnika te je delatnost odlučio da proširi na više novih lokacija među kojima se našla i prestonica Srbije. Simply cooked Italian comfort food oživljava autentičan ukus italijanske kuhinje uz prepoznatljiv stil njegovog tvorca. Ručno razvučena testa i različite kombinacije ukusa ovaj restoran izdvajaju od ostalih istog tipa. Na meniju lanca je pored različitih vrsta pice i testenine, dva zaštitna znaka italijanske gastronomije, moguće pronaći lazanje, bruskete, salate i mnoga druga jela. Takođe, u raznovrsnoj ponudi nalaze se vegeterijanska i veganska jela.

Jamie's Italian

Authentic Italian 

Ako ste mislili da nikada nećete imati priliku da probate jela čije stvaranje verno pratimo na kulinarskim kanalima, prevarili ste se. Jamie’s Italian u Beogradu predstavlja mesto u kom ćete moći da probate autentične italijanske ukuse i uživate u eklektičnom enterijeru. Na samom ulazu u restoran može se uočiti instalacija koja svojim gostima predstavlja proces pravljenja paste. Naime, pasta je takođe autentična, ručno rađena i nesumnjivo ukusna. U znaku proleća, odlučili smo se za laganiji izbor menija, pa smo se tako susreli sa Seasonal Greens salatom i fantastičnim brusketom za paradajzom. Bilo da se odlučite za sveže pravljenu italijansku pastu ili ukusni tiramisu, Jamie’s Italian kuhinja je nezaobilazno mesto za ljubitelje prave italijanske kuhinje.

Jamie's Italian
Jamie's Italian

Embrace modernity, embrace tradition

Kada se govori o enterijeru, iako bi se u italijanskom restoranu očekivala rustična i cozy atmosfera, u Jamie’s Italian restoranu svedočimo uspešnom spajanju tradicionalnog i modernog. Eklektičan enterijer, spoj boja i funkcionalnosti, vidljiv je na svakom ćošku. Nezaobilazna pizza peć je idealan primer ovakvog spoja: negujući tradiciju, u vidu starih zanatskih veština, i spajajući je sa savremenim dekorisanjem jasno je predstavljena osnovna ideja enterijera. Velike viseće police sa mnoštvom (funkcionalne) dekoracije dodaju prostoru osećaj udobnosti, pa se svaki gost pri ulasku u restoran oseća dobrodošlo.

Foto: Petar Mitrović, Journal

Učitati još
Zatvori