Pripremite taljatele na italijanski način za tri minuta
Pripremite taljatele na italijanski način za tri minuta

Pripremite taljatele na italijanski
način za tri minuta

Toplo vreme zahteva jednostavne i brze recepte koji nam neće oduzeti mnogo vremena u kuhinji. Takav je upravo naš današnji predlog ali i definitvno jedan od najpopularnijih i ujedno najlakših italijanskih recepata. Da li ste čuli za taljatele se parmezanom i biberom? Ukoliko niste još uvek imali prilike da probate ovaj jednostavan ali podjednako ukusan recept, vreme je da mu se prepustite. Uz obrok predlažemo i čašu rashlađenog vina kako bi ugođaj bio potpun. Za pripremu obroka su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u svojoj kući, a mi vam savetujemo da se posebno okrenete odabiru taljatela.

+ Savet: Ukoliko uspete da pronađete domaće taljatele, vaš recept će biti mnogo ukusniji.

Sastojci:

Taljatele

Puter

Ekstra devičansko maslinovo ulje

Parmezan

Biber

@aripastaclub
@aripastaclub

Priprema:

Skuvajte testeninu al dente. U zagrejanoj posudi rastopite puter, dodajte malo maslinovog ulja, a kada se sve lepo sjedini dodajte biber i dinstajte na laganoj vatri dva minuta. Na kraju dodajte dosta parmezana i mešajte dok se sve lepo sjedini.

Kao što smo već istakli, recept će biti sjajan izbor tokom letnjih dana kada nam je neophodno da se ne fokusiramo mnogo na prirpemu hrane. Ukoliko odlučite, taljatele možete ukrasiti bosiljkom, medom, ili kao na fotografiji orasima.

 

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori