Preporuka: Italijanska kuhinja u Beogradu
Preporuka: Italijanska kuhinja u Beogradu

Preporuka: Italijanska kuhinja u Beogradu

Ako postoji kuhinja sa čijeg tradicionalnog menija volimo sve, onda je to italijanska. Pasta, testenina, odlično mediteransko povrće i začini su ono što je čini primamljivom svima. E sad, na red dolaze mesta koja mogu da vam ponude samo ono najkvalitetnije. Izdvojili smo italijanske restorane u Beogradu pored kojih ne možemo da prođemo a da ne osetimo miris hrane koji nas tera da se vratimo korak unazad i otvorimo vrata raja.

– Nomad Bistro –

Beograđani ovo mesto vole da opišu kao mesto na kom se stalno nešto dešava. Dobra organizacija tematskih večeri, sjajna muzika, odlična hrana ali i esspreso. Opis njihovog menija je mešavina italijanske, mediteranske i bliskoistočne kuhinje. Dobro su poznati i po svojim koktelima od kojih po nama najbolje pripremaju negroni. Možda je razlog tome uvežbanost jer Nomad Bistro često organizuje i negroni night.

Nalaze se u ulici Svetog Save 16, na Vračaru. Ovo urbano mesto odgovaraće svima koji vole italijanske recepte, muziku, alkohol i pojam provoda definišu kao zadovoljavanje svakog čula. Pri poseti savetujemo vam da ne oblačite tesne stvari, jer su njihove porcije obimne i toliko ukusne da se čovek ne može zaustaviti kada oseti sitost.

Enterijer je takođe uređen na moderan evropsko/mediteranski način za potpun ugođaj.

 

– Salon 5 –

Salon 5 je mesto na koje se ne ide casual. Ovaj restoran zaslužuje da se dobro pirpremimo za njega tako što ćemo kao u filmu The menu da „očistimo svoje nepce“. Ovo samo zvuči kao šala, ali u ovom slučaju mi smo ozbiljni. Salon 5 izvojili smo zbog toga što njihova kuhinja svakodnevno posebno priprema ručno pravljenu testeninu.

Restoran je takođe još jedan od beogradskih restorana koji su nosioci Michellin preporuke. Na sajtu Salona 5 pronašli smo jednu rečenicu za koju smatramo da ih savršeno opisuje, suptilnost bez arogancije, jednostavnost bez skromnosti

Za savršenu pastu i vrsne italijanske i druge recepte, Salon 5 na adresi Avijatičarski Trg 5 mora se naći na vašoj listi.

– Trattoria Pepe –

Ono što je po našem mišljenju najbolje, ostavljamo kao i do sada za kraj. Ovaj restoran smo nedavno imali prilike da posetimo i ono što možemo da kažemo jeste da se pravi duh italijanskih recepata, mirisa i energije krije na ovom mestu. Kada bi nam u posetu došli pravi italijani i pitali se da li postoji mesto u Beogradu koje može da parira njihovm restoranima, mi bismo odmah izgovorili Trattoria Pepe!

Restoran se nalazi na Dorćolu u poznatoj Gospodar Jovanovoj 33. Ono što bismo vam preporučili da probate sa njihovog menija je apsolutno sve, ali evo predloga naše poslednje narudžbine Saltembocca Alla Romana: teletina u sosu od belog vina sa žalfijom i pire krompirom.

Kao i Salon 5, Trattoria Pepe takođe svoja testa priprema ručno i to svakodnevno. Cenovni rang je veoma pristupačan, a ono što dobijate zauzvrat je divno iskustvo.

Ovaj restoran od hrane, do karte pića, pa sve do enterijera zaslužuje odličnu ocenu od nas.

Više predloga restorana pročitajte ovde.

Foto: tripadvisor.com

Instagram profile:

@trattoria.pepe

@salon5restaurant

@nomadbistrobelgrade

Učitati još
Zatvori