Isprobali smo meni iz novootvorenog Moba restorana i donosimo naše utiske
Isprobali smo meni iz novootvorenog Moba restorana i donosimo naše utiske

Isprobali smo meni iz novootvorenog Moba
restorana i donosimo naše utiske

Moba Plantbased restoran koji trenutno radi samo isporuku hrane na adresu, još po svom otvaranju početkom oktobra, izazvao je mnoštvo komentara. Prvenstveno, ovo je jedan od retkih restorana sa konceptom pripreme obroka baziranih na potpuno biljnoj ishrani. Takođe, namirnice dobijaju iz svoje baše koja se nalazi nadomak Beograda. Nezaobilazna osnova njihovih jela su Moba sourdough hlebovi od divljeg kvasca, prirodno fermentisani, što je takođe nešto što ih izdvaja na tržištu u Srbiji. Njihovi proizvodi, ali i sastojici koje koriste u pripremi ptopuno su prirodnog i organskog porekla, bez veštačkih dodataka. U Mobi fermentišu povrće koristeći japanske gliive, sole limun prema marokanskoj tehnologiji, suše cveklu, peku hleb, prave veganske sireve i koriste bilino meso. Sa svojim jedinstvenim recepturama, ali i odgovornom pristupu pripremi hrane, Moba je zadobila veliki broj fanova. Među njima smo i mi. Evo šta izdvajamo sa njihovog menija kao omiljeno. 

Preporuka sa menija

Moba meni je kratak, ali kvalitetan. U ponudi možete pronaći odličan izbor potaža, salata, odličan burger, ali i poslastice. Dakle, sve ono što čini jedan zdrav, obilan obrok kada niste u prilici da spremate. Kako smo isprobali baš sve sa njihovog menija na kom se tačno nalazi: Proteinska salata, Thai salata, Burger, Lodi bundeva potaž, Thai gulaš, Lasagna, Focaccia & kremsir, Lemon cheesecake, Miso cake, kao i mnoga druga popularna veganska jela, donosimo naše utiske. Svaki od obroka pripremljen je izvrsno. Svežina namirnica se da osetiti još pri prvom zalogaju. Kvalitet povrća takođe. Testa se mogu porediti i sa izvrsnim italijanskim receptima koje smo imali prilike da probamo, a tu je i briga o dostavi, pakovanju namirnica, ali i sam pristip dekorisanju.

Favoriti koje bismo odmah na početku preporučili da isprobate jesu Thai gulaš, za sam početak. Priprema se od sedam vrsta povrća u domaćoj kari i garamasala pasti. Za smokey momenat posebno su odimili leblebije. A tu je i mešavina kokosovog mleka i đumbira koji daju odličnu teksturu. Ovo jelo je definitivno simbioza ukusa sa kojom bi trebalo da se upoznate.

Ljubiteljima falafela predlažemo da isprobaju i falafel iz Mobe. Hrshav, ali posebne punoće ukusa. Uz zavodljive dodatke, dobijate zdrav obrok koji će sigurno da vam obezbedi dovoljno energije u toku dana. Prilozi će definitivno ovde biti vaši omiljeni zbog toga što se kvalitet pripreme oseća već pri prvom zalogaju.

Focaccia & krem sir, jelo koje smo prvo imali prilike da isprobamo. Kako kažu iz Mobe, ono je odraz njihovog autentičnog pristupa i svih autentičnih sastojaka koja pripremaju i koriste u jelima. U ovom konkretno receptu reč je o ručno rađenoj sourdogh focaccia-i, kremsiru od indijskog oraha po godinama usavršavanoj recepturi i sušenom paradajzu iz njihove bašte.

Ovo jelo definitivno vas mislima može poslati na najlepša mediteranska mesta. Ujedno, hrskavo, zavodljivo, zdravo čini idealan obrok u toku dana. Sa simbiozom ukusa koju do sada možda niste imali prilike da okusite.

Posebno izdvajamo:

Plant based burger, pripremljen kao ni jedan burger do sada. Svaki satojak priča priču za sebe, a zajedno čine nešto što morate isprobati ukoliko ste veliki gurman i ljubitelj brze hrane. Tokom perioda posta, takođe smatramo da je dobra ideja osloniti se na sve Moba gastronomske poslastice, ne samo ovu. Od zemičke, pa sve do i najmanjeg detalja koji čini pravi burger, Moba je postavila visoke standarde za veganske opcije u gradu. Pored neverovatnog i možemo slobodno reći do sada neviđenog koncepta, nadamo se da će ovaj restoran u povoju nastaviti da širi meni, a u jednom momentu biti dostupan i za posete i goste.

Učitati još
Zatvori