Posni čokoladni mafini
Posni čokoladni mafini

Posni čokoladni mafini

Čokoladni mafini su uvek dobra ideja, još ako su posni i bez dodatog šećera, onda naročito. Bilo da vam je potrebno da spremite brzinski doručak, užinu ili večeru, čokoladni mafini su idealno rešenje i to za sve uzraste. Možete ih poneti sa sobom na posao, spakovati deci u školu ili poslužiti goste kada dođu kod vas.

Kao i dosad, i ovog puta, držimo se zdravijih recepata nutricionistkinje Dajane Švrake Milutinović i donosimo jednostavan recept za čokoladne mafine bez jaja, brašna i šećera, koji će zasigurno biti jednako ukusni kao i njihova grešna verzija. Osim toga, ovi čokoladni mafini imaju potencijal da strgnu s trona Dajanin čuveni recept za mak tortu sa stevijom.

Sastojci:

  • 1/2 avokada
  • 2 kašike brašna od leblebija (kao zamena mleveni badem ili lešnik)
  • 7 urmi
  • ¼ prašaka za pecivo
  • 1 kašika liofilizovanih borovnica (mogu i sveže ili odleđene)
  • 1 kašika listića kokosa
  • 1 kašika bio čipsa od banana
  • 50ml biljnog mleka
  • ½ kašike kokosovog ulja
  • Listići badema za dekoraciju

Priprema:

Sve sastojke, osim borovnica i badema, povežite u blenderu. Zatim dodajte borovnice ili drugo voće po izboru. Sipajte smesu u kalupe za mafine i po površini pospite listiće badema ili seckane lešnike. Potom, dodajte i jedan komad crne čokolade sa stevijom u sredinu smese kako biste dobili kremastiju teksturu poput suflea. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200 °C.

Foto: Dajana Švraka Milutinović

Učitati još
Zatvori