Chopped bagel: Novi gastronomski trend ili bespotrebno usitnjavanje hrane?
Chopped bagel: Novi gastronomski trend ili bespotrebno usitnjavanje hrane?

Chopped bagel: Novi gastronomski trend ili
bespotrebno usitnjavanje hrane?

Usled nedostatka kreativnih ideja za obrok dana, u velikom broju slučajeva odlučujemo se da upotrebom različitih sastojaka napravimo sendvič. Međutim, iako ga je jednostavno napraviti – on ne mora da bude jednoličan. To smo već zaključili kada smo isprobali sendvič sa kruškom i voćni sendvič. Stoga nije nimalo začuđujuće da novi viralni recept pronalazimo upravo u formi sendviča, odnosno bejgla. Ovaj put, pod nazivom chopped bagel.

Novi trend ili bespotrebno usitnjavanje hrane?

Suštinu recepta za chopped bagel moguće je pronaći već u samom nazivu. Njegovo punjenje, odnosno ono što se nalazi između bejgla koji je prepolovljen, sadrži raznovrsne sastojke koji su iseckani na sitne delove. Ipak, kako bi se ovo punjenje lakše nanelo na hleb, neophodno je da ono sadrži bar jedan sastojak koje odlikuje kremasta tekstura. To može da bude pavlaka, cottage sir, avokado ili nešto sasvim drugačije.

Iako ovaj koncept nije novina, i već godinama ga je moguće pronaći u različitim kafićima kao opciju za brunch, tek sada postao je viralan u kućnim uslovima. Samim tim, korisnici društvenih mreža reagovali su na različite načine. Jedni su oduševljeni, dok drugi nisu zadovoljni.

Međutim, tek kada isprobate ovaj recept – donesite svoj finalni sud. Štaviše, predlažemo da počnete od onog koji smo pronašli na Instagram profilu @teachertastes i čiji su glavni sastojci cottage sir, avokado, jaja i mirođija.

Sastojci


  • dva kuvana jajeta
  • avokado
  • dve supene kašike cottage sira
  • dve supene kašike mirođije
  • so, biber
  • pahuljice crvene paprike
  • bejgl

Priprema


Proces pripreme je jednostavan i ne oduzima previše vremena. Koristeći nož, pažljivo iseckajte sve sastojke na sitne komade. Po želji, odnosno u zavisnosti od preferencija, možete da dodate još sastojaka. Nakon što ste zadovoljni teksturom, koja bi trebalo da bude delimično kremasta, nanesite je na polovinu tostiranog bejgla. Naposletku, preklopite punjenje drugom polovinom bejgla, a dobijeni sendvič presecite na pola.

Foto: Instagram [ @madmedandrea_, @ocadouk, @teachertastes ]

Učitati još
Zatvori