Voćni sendvič? Donosimo recept
Voćni sendvič? Donosimo recept

Voćni sendvič? Donosimo recept

Voćni doručak je često dobra ideja pogotovo kada nemate mnogo vremena za pripremu istog. Vođeni time, nakon kratkog istraživanja pronašli smo savršen recept koji ispunjava upravo gorepomenute uslove – hranljiv je, a veoma se brzo i lako priprema. Reč je o japanskom voćnom sendviču – fruit sando.

Fruit sando pravi se od kriške mlečnog hleba i svežeg voća po izboru, a u nastavku teksta donosimo našu izabranu verziju voćnog sendviča. Sledi kratak spisak namirnica i veoma jednostavan način pripreme.

Voćni sendvič in the making

Sastojci

  • 2 kriške mlečnog hleba
  • 1 šolja slatke pavlake
  • 2 kašičice matcha praha
  • 1/4 šolje granuliranog šećera
  • 3-4 jagode (isečene na pola)
  • kakao prah (za dekoraciju)

Priprema

Narežite dve kriške mlečnog hleba. Potom, u činiji umutite slatku pavlaku, matcha prah i granulirani šećer. Započnite slaganje sendviča, tako što ćete prvo staviti jednu krišku hleba, a zatim prvi sloj dobijenog krema. Naređajte kriške isečenih jagoda i premažite drugim slojem krema. Poklopiti kriškom mlečnog hleba i ostaviti u frižideru oko 30 minuta. Posuti kakao prah i vaš voćni sendvič je spreman.

Podsećamo, umesto iseckanih jagoda vaš fruit sando može da bude ispunjen bilo kojim drugim svežim voćem. Takođe, ne morate da se ograničite samo na jednu vrstu voća, već možete sa eksperimentišete sa više različitih.

Foto: Instagram

Video: Instagram

Učitati još
Zatvori