Ukoliko imate braon oči, ovaj način šminkanja je najbolji za vas
Ukoliko imate braon oči, ovaj način šminkanja je najbolji za vas

Ukoliko imate braon oči, ovaj način
šminkanja je najbolji za vas

Beauty zajednica učestalo donosi i menja beauty trendove. Popularni strawberry makeup smo letos svi implementirali kao novu makeup rutinu. U nešto hladnijim  mesecima, espresso makeup se izborio za presto sa onim crvenim, te je dobio status jesenjeg IT beauty look-a. Zima je obeležene tamnim tonovima, te smo clean girl zamenili sa mob wife estetikom kao i grunge beauty look-om. Kao što možete primetiti, sve su ovo opšti trendovi, koji su i te kako popularni, ali postavlja se pitanje da li postoji dovoljno mikro beauty trendova, koji nas uče kako da šminku prilagodima sopstvenim karakteristikama lica. Journal beauty tim se pozabavio tom problematikom, te smo pronašli način kako da odradite makeup ukoliko imate braon oči.

@janellezharmenova

Which colour is the best?

U nameri da odgonetnemo koja to boja senke najbolje pristaje našim očima pomoći će nam color wheel, odnosno kružni dijagram koji ilustruje odnose između različitih boja. Možda niste znali, ali jedna od boja koja najbolje pristaje braon očima je plava. Na sreću, ili ne, 90-te su tu, a sada se vraća možda jedno od najvećih beauty obeležja tog doba – icy plava senka. Kao bilo koji trend, verovatno da neće svi biti njime oduševljeni. Icy plava senka možda zvuči zastrašujuće, ali verujte da je ovaj izgled nosiviji nego što mislite. Ipak, ukoliko niste toliko hrabri i ne želite full 90’s look, dobre vesti su da su klasični braon i bakarni tonovi i te kako pogodni za braon oči. I da ne zaboravimo, burgundy nijanse naravno.

How to: Makeup za braon oči

We are going all brown. Ovog puta na vašim očima ne treba biti prelaza od svetlije ka tamnijoj senci. Izaberite braon nijansu senke za oči koja vam najviše odgovara i njome namažite kapke, i izblendajte. Nisu vam potrebne komplementarne shimmery nijanse. Na liniji donjeg kapka nanestite crnu olovku za oči, a na gornjoj izvucite cat eye liniju. Nanesite maskaru. Rumenilo treba da bude u bordo nijansama, i upečatljivo. Za savršen finiš, usne uokvirite braon olovkom, te dodajte karmin u boji mesa ili u određenoj peach fuzz nijansi.

Journal finds: Makeup proizvodi za total brown look

Makeup za brao oči
YSL - Metallic Crush Mono
Makeup za braon oči
YSL - Mascara Volume Lash Clash
LANCOME - Idole Liner
Makeup za braon oči
SISLEY - Phyto-Levres Perfect
ARMANI - Giorgio Armani Beauty Lip Power

Foto: Instagram @janellezharmenova/ Jasmin

Učitati još
Zatvori