Mob wife aesthetic: Kako postižemo make-up izgled najskorije viralne estetike
Mob wife aesthetic: Kako postižemo make-up izgled najskorije viralne estetike

Mob wife aesthetic: Kako postižemo make-up
izgled najskorije viralne estetike

Kada smo prvi put uočili oživljavanje trendova poput dugačkih krznenih bundi, kožnih čizama, crvenih noktiju i leopard printa, trebalo je već da znamo da je još jedna „nova“ estetika nadomak ulasku u mejnstrim. Naravno, sve to se ubrzo pokazalo kao istinito, a u pitanju je mob wife estetika koja čini protivtezu gotovo svim dominantnim trendovima sa kojim smo se susreli u skorije vreme.

Dua Lipa / Profimedia
Justin i Hailey Bieber / Profimedia

Iako neki od nas i dalje nisu završili sa office siren estetikom (a snažno preporučujemo i vama da se zadržite na željenim estetikama koliko god dugo vi to želeli), mob wife estetika došla je kao svojevrsni odgovor na dosadašnje clean ili soft girl trendove od kojih nismo mogli da pobegnemo. Prezasićenje minimalističkih kako modnih, tako i make-up izgleda, dovelo je do kulminacije u vidu estetike koja predstavlja njihovu suštu suprotnost.

U pitanju je svakako estetika inspirisana dobropoznatim mob wife likovima iz serija i filmova, a ultimativna style i make-up inspiracija svakako je svima omiljena Caramela Soprano. Stoga, vreme je da kanališemo sopstveni mob wife alter ego, a u nastavku donosimo primere kako naše odabrane TikTok devojke postižu ovaj make-up izgled.

How to: Mob Wife Make-up

Kako parola ovog make-up look-a svakako glasi: što neurednije to bolje, nije nužno potrebno previše veštine da rekreirate izgled vašeg omiljenog mob wife lika. Da budemo potpuno iskreni, ovaj make-up look (u obliku u kojem ga sada viđamo) donekle podrazumeva samo nešto neuredniji smoke eye izgled koji već dobro znamo i volimo, međutim, sa pokojim izmenama ključnim za postizanje željene mob wife energije.

Dakle, bazu šminke možete naneti kao što to i inače radite, samo se pobrinite da ne štedite na proizvodima poput bronzera i rumenila. Fokus bilo kog dobrog mob wife izgleda svakako je na očima, stoga bilo koja varijacija vašeg omiljenog smokey eye izgleda biće zadovoljavajuća, naravno, ovoga puta uz popriličnu količinu crne olovke na vodenoj liniji oka. Ceo izgled zaokružite tamnom olovkom za usta (braon ili bordo nijanse), a za potpuni ulazak u ulogu naizgled neuredna, ali zapravo perfektno stilizovana kosa, podrazumeva neizostavni detalj.

@aliciabreuer0

I think this is my favourite makeup look to date lol, maybe im supposed to be a mob wife… #mobwifemakeup #mobwife #makeup #beauty (Products used @Armani beauty luminous silk foundation 6.5 @YSL Beauty all hours concealer MN1 @Huda Beauty pretty grunge palette @REFY cream bronzer ‘tan’ @Fenty Beauty mascara @L’Oréal Paris le khol 102 pure espresso ysl lipstick shade 14)

♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

Foto: Profimedia, Instagram (@isabellrrose, @aliciarosebreuer), TikTok (@madddnot)

Učitati još
Zatvori