Grunge make-up is back: Rekreiramo look popularne manekenke Gabbriette
Grunge make-up is back: Rekreiramo look popularne manekenke Gabbriette

Grunge make-up is back: Rekreiramo look
popularne manekenke Gabbriette

Ustanovili smo da je 2024. godina u kojoj menjamo pravila. Clean girl estetiku i sve vezano za istu ostavljamo u godini za nama. Umesto Sofie Richie, koja predstavlja pomenuti pravac, naše modne inspiracije su stilovi devojki poput Suki Waterhouse, Sienne Miller i Alexe Chung. Njihove modne kombinacije oživljavaju vajb cool groupie devojaka iz sedamdesetih, a to je svojevrsni mix grungeboho i rock girlfriend estetike. Sa šminkom je isti slučaj.

Kao odgovor na soft girl estetiku na scenu je stupila mob wife estetika, koja predstavlja suštu suprotnost. Umesto no-makeup-makeup-a, cilj je da naše crte lica budu što upečatljivije, te nanosimo ekspresivne senke u tamnim nijansama. Usne su upečatljive i to su obično tamni burgundy tonovi. Zato smo se odlučili da rekreiramo makeup look koji otelotvoruje grunge pravac. A koji je bolji model za to nego popularna manekenka Gabbriette?

Gabbriette Bechtel je američki model i muzičarka. Prvo je stekla ugled kao glavna pevačica i tekstopisac punk rock benda Nasty Cherry pre nego je stekla status ultimativne kul devojke i novo IT lice modne industrije. Ona je već uveliko afirmisani model čiji vizuelni identitet, kao i sam stilski izražaj neretko nastojimo da vam predočimo. A sada donosimo savete kako da kreirate njen signature makeup look.

How to: Gabbriette makeup

S obzirom na to da je ovaj makeup vrsta grunge makeup-a, zaboravite na urednu senku i pravilno iscrtane linije. Ovde vam mogu poslužiti vaši prsti umesto četkice. Obezbedite belu senku za oči i pola posla ste završili. Ono što je interesantno kod ovog makeup-a jeste to što umesto da ih sakrijemo, treba da kreiramo podočnjake. To možete uraditi karminom u boji mesa, tako što ćete ispod oka neneti tačku ovog karmina i prstom razmazati. Zatim toga, kreće nanošenje bele senke za oči. Preko nje nanesite plavu senku, tako da napravite oblik polukruga. Kada ste taj korak završili, nanesite eyeliner i maskaru. Konturišite lice. Usne bi trebalo da budu jako izražene, te se trudite da olovka bude u tamno braon boji, dok će karmin biti u burgundy nijansi.

Foto: Instagram @gabbriette/ @daniellemarcan

Učitati još
Zatvori