Wishlist: Artonauti album za sličice sa čuvenim umetničkim delima
Wishlist: Artonauti album za sličice sa čuvenim umetničkim delima

Wishlist: Artonauti album za sličice sa
čuvenim umetničkim delima

Kada kažemo album za sličice, obično nas asocijativno razmišljanje odvlači ka fudbalskim prvenstvima, ponekad crtanim junacima, ali gotovo nikada ka – umetnosti. Ipak, kao prava kolevka lepog stvaralaštva, kako je neretko nazivaju, Italija ulaže velike napore kako bi negovala svoju kulturnu baštinu. Zato ne iznenađuje da je italijanski proizvođač Artonauti osmislio album u kojem, umesto likova Ronalda i Messija, prikupljate delove Platona i Atinske škole.

foto: artonauti

Italijanski brend lansirao je peto izdanje ovog albuma, obogaćenog novim delima i uzbudljivim pričama iz istorije umetnosti. Iako je ciljna grupa ponajpre ona mlađeg uzrasta, to nas ne sprečava da album unesemo na našu (odraslu) listu želja. Osim što nudi mogućnost da sklopite čuvena dela likovne umetnosti, primerak donosi i bogatstvo informacija o znamenitim umetnicima, njihovim delima, kako slikarskih, tako i o brojnim arhitektonskim monumentima. Osim što možete saznati istoriju italijanske umetnosti, u albumu se nalaze i prikazi drugih čuvenih radova evropskog i svetskog stvaralaštva.

foto: artonauti

Učenje istorije umetnosti na nešto drugačiji način

O istoriji umetnosti, čini se, nikada ne znamo dovoljno. Pa zato, čak i da su vam neki od radova u ovom albumu poznati, materijal nudi mogućnost za upoznavanje novih zanimljivosti, predstavljenih tako da – sa svakom novom sličicom – otkrivate novi delić istorije. Za to će nam, ipak, biti potrebno poznavanje italijanskog, s obzirom da je to jedino dostupno izdanje. Stoga, sada imamo i dodatan motiv da se konačno posvetimo učenju ovog jezika.

album za sličice
foto: artonauti

Foto: Artonauti

Učitati još
Zatvori