Pogledali ste sve „Sex and the City” epizode? Izdvojili smo serije sa sličnom radnjom i glavnim ženskim likovima
Pogledali ste sve „Sex and the City” epizode? Izdvojili smo serije sa sličnom radnjom i glavnim ženskim likovima

Pogledali ste sve „Sex and the City” epizode? Izdvojili smo serije sa sličnom radnjom i glavnim ženskim likovima

Serija Sex and the City stekla je kultni status iz više razloga. Iako se emitovala od 1998. do 2004. godine, ona je i novijim generacijama jedna od omiljenih. Sa obzirom na činjenicu da su nedavno sve sezone ove serije stigle na streaming platformu Netflix, dobili smo povod više da je ponovo odgledamo. Ipak, ako ste već završili svih 94 epizoda i u potrazi ste za novom serijom koja ima sličnu radnju, popisali smo sedam onih u kojima ćete sigurno uživati. Štaviše, one sa serijom Sex and the City imaju još jednu poveznicu – u fokusu su uglavnom ženski likovi.

Girls (2012–2017)

U fokusu serije Girls nalaze se četiri mlade žene koje žive u Njujorku, a to je i glavna spona sa serijom Sex and the City. Nju je osmislila glumica Lena Dunham koja je ujedno, nalik na Carrie Bradshaw, glavni ženski lik koji se izdvaja u odnosu na ostale. Ipak, kroz šest sezona koje u proseku traju između 20 i 40 minuta upoznajemo se i sa brojnim drugim likovima, njihovom svakodnevicom, kao i brojnim usponima i padovima.

The Bold Type (2017–2021)

Serija The Bold Type nije snimana samo u Njujorku, već na još dve lokacije – u Torontu i Montrealu. Ona nam pruža uvid u živote tri prijateljice – Jane, Kat i Sutton – koje su zaposlene u popularnom magazinu Scarlet. Ipak, pored poslovnog segmenta njihovih života, ujedno se upoznajemo i sa njihovom privatnošću – sa glavnim naglaskom na ljubavne odnose. Međutim, kroz pet sezona otvaraju se i brojne društvene teme koje su od ključnog značaja.

Valeria (2020–)

Španska serija Valeria predstavlja adaptaciju knjige En los zapatos de Valeria. Ona nas prostorno pozicionira u Madrid, a glavni lik je upravo devojka po imenu Valeria – spisateljica koja se oseća kao da joj nešto fali u životu i braku, ali i karijeri. Tokom prošlog meseca objavljeno je da će naredna, četvrta sezona ujedno biti i poslednja. A ova romatična komedija može se pogledati već sada na streaming platformi Netflix.

High Fidelity (2020)

Romantična komedija High Fidelity idealna je za binge watching jer se sastoji iz jedne sezone, odnosno deset epizoda. Radnja je fokusirana na Robyn Brooks [ Zoë Kravitz ] koja je ujedno i naratorka u seriji, isto kao što je Carrie Bradshaw naratorka kroz seriju Sex and the City. Takođe, kroz deset epizoda prepliću se njene analize sopstvenog života, te različite situacije na koje svakodnevno nailazi.

Run the World (2021–2023)

Kroz komičnu seriju Run the World predstavljeni su životi četiri prijateljice koje žive u Harlemu, odnosno Menhetnu. One su živahne, pozitivne i lojalne, te teže ka tome da jednog dana u potpunosti dominiraju svetom. Ipak, u njenom fokusu su pre svega neraskidivo prijateljstvo i zajednički napredak u svim životnim segmentima.

Harlem (2021)

Serija Harlem nas, kao i Run the World, prostorno smešta u istoimenu njujoršku četvrt. Prva sezona izašla je krajem 2021. godine, a druga početkom 2023. godine. Iako je treća sezona već najavljena, još uvek nije poznat tačan datum njenog izlaska. Međutim, centralna radnja ove serije fokusirana je na četiri prijateljice koje su se upoznale tokom univerzitetskih dana. Sada, one imaju oko 30 godina, i pokušavaju da održe balans između privatnog života i karijere.

Everything I Know About Love (2022)

Britanska serija Everything I Know About Love u osnovi predstavlja adaptaciju istoimenog memoara koji je 2018. godine napisala Dolly Alderton. Ovaj limitirani serijal sastoji se iz sedam epizoda, a kroz njega se upoznajemo sa ženskim likovima čiji lični razvoj pomno pratimo. Ipak, u fokusu se nalaze i njihove veze, raskidi, te različite situacije i događaji koji su ih učinili onim što su danas.

Foto: IMDb, Instagram / @sexandthecitytv

Učitati još
Zatvori