Vikend je rezervisan za treći Urbani buvljak u Novom Sadu – a evo koje novine vas očekuju
Vikend je rezervisan za treći Urbani buvljak u Novom Sadu – a evo koje novine vas očekuju

Vikend je rezervisan za treći Urbani buvljak u Novom Sadu – a evo koje novine vas očekuju

Uprkos iznenadnoj kiši, vremenska prognoza za ovu subotu najavljuje toplo i sunčano vreme. Upravo zbog toga, vikend možete da iskoristite na različite načine, a jednodnevni izlet u Novom Sadu jedan je od njih. Najbolje ovonedeljne žurke u gradu već smo objedinili, a ukoliko više preferirate nešto drugačiju atmosferu – za sjajan [ dnevni ] provod, te nezaboravno iskustvo, tu je i Urbani buvljak u Kulturnoj stanici Svilara – i to treći po redu.

Treći Urbani buvljak i uzbudljive novine

Ove subote, odnosno 9. marta, Kulturna stanica Svilara biće domaćin trećeg Urbanog buvljak, a tom prilikom će posetiocima biti omogućen jedinstveni i potpuno drugačiji doživljaj kupovine i zabave.

Ovaj događaj, u odnosu na prethodne, donosi nekoliko novina. Među njima se ističe činjenica da će se među ponudom sada naći i veliki broj vintage satova, te proširene kolekcije vinila i kaseta. Na taj način, ljubiteljima muzike i kolekcionarima pružiće se prilika za pronalazak retkih dragulja.

Urbani buvljak
Miloš Ivetić

Izlagači garderoba, kao centralni deo buvljaka, donose prolećnu kolekciju. Tu će se naći velika jugoslovenska imena poput Mirjane Marić, ali će posetioci imati priliku da kupe i vintage garderobu poznatih dizajnera, te brendova kao što su Diesel, Ralph LaurenHugo BossTommy Hilfiger Lacoste.

Na nekoliko štandova moći će da se nađu i kultne Leviske 501. A pored mantila, tanjih jakni, blejzera i košulja, biće izloženi i zimski komadi po sniženim cenama.

Miloš Ivetić

Urbani buvljak se takođe ističe svojom selekcijom nameštaja i detalja za kuću. Fotelje, stolice i zidne lampe biće deo ove jedinstvene ponude, zajedno sa kolekcijom slika autora bivše Jugoslavije i posterima iz tog perioda.

Takođe, nedavno zatvorena knjižara Mala velika knjiga doprineće Urbanom buvljaku svojom ponudom retkih izdanja na srpskom i engleskom jeziku. Samim tim, posetioci će imati priliku da pronađu knjige koje nisu lako dostupne u redovnoj prodaji.

Miloš Ivetić

Osim šopinga, pripremljen je i zabavni program. Nakon razgledanja, posetioci će imati priliku da se opuste u kafiću u sklopu Svilare gde od 19 časova nastupa DJ Dejan Matić koji će vas muzičkim setom provesti kroz retrospektivu disco, funk, soul i R&B zvukova.

Ulaz je slobodan. Događaj će trajati od 17 časova do 23 časa.

Foto: Miloš Ivetić / Instagram @svilara_ks & @urbanibuvljak

Učitati još
Zatvori