Slatka strana Novog Sada: Od nostalgičnih šnenokli do „poppy” američkih palačinki
Slatka strana Novog Sada: Od nostalgičnih šnenokli do „poppy” američkih palačinki

Slatka strana Novog Sada: Od nostalgičnih šnenokli do „poppy” američkih palačinki

Da li ste razmišljali da ove nedelje izmestite svakodnevicu i jedan dan ili pak ceo vikend provedete u Novom Sadu? Journal je već predstavio detaljan vodič kroz Novi Sad koji, pored znamenitosti, nudi i brojne gastronomske užitke. U raznovrsnim restoranima možete isprobati kvalitetnu ponudu hrane, bilo da su u pitanju specijaliteti lokalne kuhinje ili standardni ukusi kojima se uvek vraćamo.

Ovog puta posebnu pažnju posvećujemo onima koji bi se za voćne i čokoladne poslastice opredelili u bilo koje doba dana. Među brojnim lokalima izdvojili smo one koji su nas osvojili ne samo zbog ponude specifičnih ukusa, već i zbog prijatnog enterijera. Stoga vam donosimo spisak poslastičarnica koje su svakako vredne pomena.

Neon Joi

Slatki dan

Balzakova 29 • svakog dana od 8 do 21h


Već pri prvom pogledu na ovaj chocolate heaven u malom shvatićete zašto je Slatki dan must-try lokacija kada posećujete Novi Sad. Univerzum slatke gastronomije objedinjuje intenzivne ukuse kroz poslastice pravljene sa specijalnom pažnjom. Macarons sa marakujom, čokoladni ekleri, praline – mirise i ukuse skoro pa da je moguće ostetiti preko fotografija. Međutim, pravi užitak stiče se tek pri degustaciji istih. Renomirani francuski poslastičar Philippe Urwelier tvrdi isto, a saradnja sa njim potvrda je kvaliteta ovih slatkih proizvoda.

@slatkidan
@slatkidan

Vremeplov Bistro

Bulevar oslobođenja 96 • svakog dana od 8 do 23h (kuhinja do 16h, nedeljom do 14h)


Možda i poslednje sunčane dane možete iskoristiti u obnovljenoj bašti poslastičarnice Vremeplov. Nesvakidašnji bistro, u značenju pariski kafić ili mali restoran, odvešće vas u prošlost zahvaljujući svojim nazivima. Da li ste ikada uživali u tradicionalnim šnenoklama? Pored njih, miris detinjstva oživeće vam bele puslice i vanilice, a okruženi zelenilom možete isprobati torte kao što su Mira Banjac torta ili torta Velike vojvotkinje. Ukoliko se ipak odlučite za njihov zanatski sladoled, čeka vas širok spektar ukusa.

@vremeplov.bistro
@vremeplov.bistro

Vida

Rumenačka 148a • svakog dana od 7 do 23h


Krem od pistaća, čokolada topljena na sveći, sveže voće i bezbroj kombinacija. Lokal Viva la Vida slavi život poslasticama koje su od njega uspešno napravile feel good place. Bilo da ste ljubitelj smoothie činija od domaće Vida granole, matcha ukusa ili sirovih kolača – Vida ima ponešto za svakoga. Ipak, naš favorit su američke poppy palačinke sa limunom, makom, belom čokoladom i džemom od pomorandže i šargarepe. Naravno, ne zaboravite da povedete i vaše ljubimce – Vida je u potpunosti pet friendly.

@vidanovisad
@vidanovisad

Aj zdravo

Zmaj Jovina 22 • svakog dana od 9 do 21h


Brazil, Šri Lanka i Nica nisu samo egzotična mesta. To su ujedno i nazivi poslastica koje možete isprobati u kafe poslastičarnici Aj zdravo. Njenu suštinu pronalazimo već u samom nazivu – posne, veganske i vegeterijanske poslastice bez šećera objedinile su epitete zdravo i kvalitetno. Međutim, pre samih ukusa ono što će vas privući jeste puderasto roze enterijer, a upravo takva je i sadržina jelovnika. Ovaj cozy koncept donosi pravi užitak svima kojima je desert omiljeni deo dana.

@AJZDRAVONS
@AJZDRAVONS

Šećernema

Petra Drapšina 57 • od ponedeljka do subote od 9 do 21h, nedeljom od 11 do 20h

Fruškogorska 20 • svakog dana od 11 do 20h


Smeštena na dve lokacije u Novom Sadu, Šećernema tvrdi da šećera – nema. Poslastice bez šećera, glutena i laktoze omogućuju apsolutno svima da bez griže savesti uživaju u zdravim poslasticama u, kako kažu, najlepšoj bašti ovog grada. Influenserka i modna dizajnerka Una Krlić je u svom mini vodiču kroz Novi Sad istakla da su njihovi kolači nešto najukusnije što je probala, a njen glas odlazi za choco choice.

@secernema
Učitati još
Zatvori