Nova pesma Željka Joksimovića je tu, poslušajte je prvi
Nova pesma Željka Joksimovića je tu, poslušajte je prvi

Nova pesma Željka Joksimovića je
tu, poslušajte je prvi

Omiljeni pop pevač regiona Željko Joksimović u nedavnom ekskluzivnom intervjuu za Journal izjavio je da nije prestao da se raduje i uživa u muzici. Sledstveno tome, konačno prekida svoju muzičku pauzu i posle tri godine donosi nam novu pesmu.

Kako je prethodno najavio na svom instragram nalogu, predstavlja novu pesmu pod nazivom 1000 žena, koja po prvim taktovima obećava da će biti još jedan u nizu Željkovih velikih hitova. Ova ljubavna pop pesma stiže kao novogodišnje zagrevanje pred novi album, čiji je izlazak Joksimović najavio za proleće naredne godine. Poslušajte kako zvuči.

Željko Joksimović promo spot

Novi spot režirao Lordan Zafranović

Kao što smo i navikli, izlazak nove pesme prati spot vrhunske produkcije. A režiju potpisuje najpriznatiji jugoslovenski filmski reditelj Lordan Zafranović. Pesmu 1000 žena komponovao je i aranžirao je Željko Joksimović, dok tekst potpisuje Dragan Brajović Braja. Kao jedan od pratećih ženskih vokala učestvovala je i Suzana Branković, koju je publika najviše upoznala kao solistkinju koja izvodila numere Silvane Armenulić u najgledanijem domaćem filmu „Toma“.

Novi album izlazi na proleće

Verni fanovi nadaju se da je ovo prvi singl sa dugoočekivanog albuma čiji bi izlazak mogao da se očekuje na proleće sledeće godine. Kao što smo i navikli, svaku Željkovu pesmu uvek prate spotovi najvišeg estetskog i produkcionog nivoa, pa je poznati muzičar i ovog puta priredio pravi novogodšnji poklon za svoju vernu publiku.

Kako je Joksimović ranije najavio, na novom albumu nekoliko tekstova potpisuje Dragan Brajović Braja. Na par numera Željko sarađivao sa Aleksandrom Kovač, Tončijem i Vjekoslavom Huljić, ali i sa našom poznatom tekstopiskinjom Aleksandrom Milutinović, te sa Milošem Roganovićem.

Poslednji singl Možda je to ljubav, Željko Joksimović izdao je 2019. godine. Iako ne objavljuje konstantno, kaže da svakodnevno komponuje i piše pesme. Ali i primenjenu muziku koja je obeležila najveće projekte srpske kinematografije. Najgledaniji domaći film Toma na kojem je Joksimović i producent, obeležen je novim aranžmanima legendarnih hitova Tome Zdravkovića. Ali i hitom Ponoć koji je Željko specijalno komponovao za ovaj film.

Foto: Miša Obradović / Željko Joksimović promo

Učitati još
Zatvori