Vraćaju li se Spice Girls?
Vraćaju li se Spice Girls?

Vraćaju li se Spice Girls?

Mada još uvek nije zvanično potvrđeno, britanski mediji uveliko najavljuju da će Spice Girls ponovo stati pred publiku – u svom punom, petočlanom sastavu – tokom ceremonije krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

Vesti su odjeknule sa dozom iznenađenja, s obzirom da nismo imali prilike da vidimo sve Spice devojke na istoj sceni od 2012. godine. Tada su nastupale na ceremoniji zatvaranja Olimpijade održanoj u Londonu. Mada je bilo nagoveštaja za potencijalni povratak, a jedan se i realizovao 2019. godine, jedna Spice girl je uvek falila – Posh Spice, odnosno Victoria Beckham. Fokusirana na karijeru modnog dizajnera, Victoria je u tom trenutku imala druge prioritete, zbog kojih je izostala sa svetske turneje Spice World. Ipak, sve (bivše) članice u više navrata naglašavale su da grupa zvanično nikada nije ni prestala da postoji. Zato i epitet bivše stavljamo u zagrade. Mada su treći i poslednji studijski album objavile 2000. godine, Spice Girls i dalje su jedan od neprikosnovenih simbola muzičke scene sa kraja prošlog milenijuma, čiji mnogi rekordi opstaju do danas.

Ceremonija krunisanja novog kralja britanske monarhije zamišljena je kao trodnevni događaj. Sam čin krunisanja zakazan je za 8. maj. Osim Spice Girls, još uvek nije bilo pomena koji bi se izvođači mogli očekivati, niti kako će celokupna manifestacija izgledati.

Fotografija preuzeta sa @spicegirls

Učitati još
Zatvori