Dua Lipa objavila pesmu sa novog albuma – poslušajte je među prvima
Dua Lipa objavila pesmu sa novog albuma – poslušajte je među prvima

Dua Lipa objavila pesmu sa novog albuma –
poslušajte je među prvima

Reklo bi se da bi ova godina mogla da parira 2016. godini kada su lansirani najuticajniji projekti savremene muzičke scene. Podsećamo da je upravo to godina kada su Rihanna, pa i Frank Ocean objavili svoje poslednje albume, a njihov povratak još uvek nestrpljivo čekamo.

Bilo kako bilo, nakon Lane Del Rey, Ariane Grande, pa i Kanyea Westa, Dua Lipa se pridružila grupi uticajnih izvođača koji su za ovu sezonu pripremili niz radikalnih promena kada je reč o popularnom zvuku.

Pre samo mesec dana, Dua Lipa najavila je muzički projekat simboličnog naziva radical optimism, a samoj objavi prethodile su pesme Houdini i Training Season. Sada je na red došla i treća pesma Illusion, a zajedno sa njom i prateći spot. U njemu je naglasak stavljen na plesače i koreografiju, a ambijent nas je prostrono smestio u letnje mesece.

Kada je reč o žanrovskom opredeljenju, Dua Lipa zadržala se na pop zvuku po kom je i poznata. Ipak, on je sada inspirisan britanskom rejv kulturom, a stihovi će naglašavati suštinu mladosti i slobode. Samim tim, pevačica nastoji da podseti publiku koliko je važno zabavljati se i dopustiti nekim situacijama da se dese, bilo da je reč o dobrom ili lošem iskustvu.

New album & new era

Novi album radical optimism izlazi 3. maja, a kada je reč o samom konceptu Dua Lipa je podelila svoja razmišljanja. Naime, upoznavši se sa pojmom radikalnog optimizma prepoznala je sopstvenu ideologiju življenja koja se oslanja na ideju da kroz haos koračaš graciozno.

Cover albuma prikazuje Dua Lipu u stanju mira, iako blizu nje pliva ajkula. U procesu su učestvovali i umetnici kao što su Caroline Ailin, Danny L. Harle, Tobias Jesso Jr. i Kevin Parker.

Nakon što je za potrebe poslednjeg spota napravila kompilaciju glasovnih poruka bivših momaka, jasno je da će projekat radical optimism biti pun iznenađenja. Među glasovnim porukama čuju se razni izgovori i izvinjenja koja su joj svojevremeno snimali Anwar Hadid, Aron Piper, Romain Gavras i Jack Harlow.

Foto: Instagram @dualipa / Youtube

Učitati još
Zatvori