Vultures listening party: Kanye West održao nastup u tri evropska grada, a mi prenosimo utiske iz Bolonje
Vultures listening party: Kanye West održao nastup u tri evropska grada, a mi prenosimo utiske iz Bolonje

Vultures listening party: Kanye West održao nastup u tri evropska grada, a mi prenosimo utiske iz Bolonje

Istina je. Kanye West nije otkazao nijedan Vultures listening experience drugog talasa, te je safe to say da je cancel kultura konačno izgubila na značaju. U nekoliko dana Milano, Bolonja i na kraju Pariz postali su epicentar najboljeg zvuka i neprikosnovene atmosfere koju je oživela superiornost fanova jedinog jeen-yuhsa na sceni. Sa tek nekoliko sati zakašnjenja nakon drugog probijenog roka, Kanye West i Ty Dolla Sign su konačno izbacili dugonajavljivani projekat Vultures 1. Jasno je da je reč o početnoj fazi, a u narednim mesecima nas očuju još dva nastavka.

Neposredno pre dolaska u Evropu, Kanye se izborio sa američkim mediokritetom i uspeo da realizuje nekoliko listening partyja u Čikagu, Njujorku, pa i Las Vegasu, a kada je reč o analitičkom pristupu samom albumu gotovo svima je jasno da je reč o potpunoj suprotnosti u poređenju sa Dondom koja sa sobom nosi značajnu dozu mračne ideologije. Mr. West je uveliko naglasio da je reč o zabavnom projektu, a svoje utiske iz Bolonje, kroz vizuelne imperative koji oživljavaju album Vultures 1, prenosi nam Adam Srdanov.

kanye west u bolonji
kanye west u bolonji

Vultures listening experience

Don’t get it twisted. Ovo nije koncert i mikrofon nije u priču. Ovo je internacionalna žurka, rejv, koju je Kanye West priuštio svojim fanovima u minimalističkom okruženju sa velikim ekranom i zamagljenom atmosferom. Jedan britanski DJ objašnjava da je ovakav pristuo umnogome autentičniji od jednostavnog zapomaganja repera preko pesme (ne matrice), a Adam Srdanov dodatno potvrđuje tezu ističući da je naglasak ovog iskustva upravo na publici koja u glas peva svaki stih.

A, moda? Moda je i dalje tu. Crna maska i Nike rukavice su tačka susreta, a varijabla se definiše izborom jakne. Kanye West je u Milanh nosio The North Face i crne Air Force 1 dok se u Bolonji priča nakratko promenila. Jaknu koju je Kanye nosio imala je veliko 1 preko celih leđa, te je jasno da je reč o njegovom dizajnu. Zvezda večeri je bio Rich The Kid u kreacijama Betsy Johnson, a pesma Carneval nije išla samo jednom.

This that Game of Thrones, Yeezy, not the clones

Zanimljivost jeste što arena u kojoj je održan nastup nije bila velika i svi prisutni su u potpunosti doživeli energiju koju je nesebično servirana publici. Iznenađenje večeri? Pesma All of the Lights.

Full experience (sa zvukom) čeka vas na profilu:

Foto: Adam Srdanov (@adamsrdanov), Instagram (@331des)

Učitati još
Zatvori